Απάντηση στη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Λήμνου

Θα ήθελα να συγχαρώ  αυτήν τή νέα κοπέλα,  επειδή έχει άποψη και τη λέει περήφανα και επώνυμα. Άσχετα αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε μαζί της θα πρέπει να τις δώσετε συγχαρητήρια. Όσο για εσάς που διαφωνείτε μαζί της ας  απαντήσετε  σε αυτό το νέο άνθρωπο που έχει το θάρρος της γνώμης της για τα παρακάτω:.

Πού ήσουνα Αγανακτισμένε να διαμαρτυρηθείς;

Όταν εσύ (/ή οι γονείς σου) κατανάλωνες 12% από το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το εισόδημά σου ήταν 5% κάτω του μέσου όρου και η παραγωγικότητα της εργασίας σου 20 % χαμηλότερη;

Όταν εσύ ( η οι γονείς σου) άρχισες να παίρνεις σύνταξη στα 55 σου παίρνοντας το σκανδαλώδες ποσοστό του 96% των μέσων αποδοχών και επιβαρύνοντας το ΑΕΠ με 13,5 % - ενώ αντίστοιχα οι ‘ μη αγανακτισμένοι βλάκες’ στις χώρες του ΟΟΣΑ άρχιζαν να παίρνουν σύνταξη στα 63, έπαιρναν μόλις το 61% των αποδοχών τους και επιβάρυναν το ΑΕΠ με 10 %.

Όταν εσύ (η οι γονείς σου) είχατε στήσει τη μεγάλη φιέστα των απεργιών τη δεκαετία του 80 υπονομεύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα της χώρας; Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού εργασίας κατά τη περίοδο 1978-1988 χάθηκαν, εξαιτίας νομίμων απεργιών και μόνο 0,36 εργάσιμες ημέρες ανά 1 εκατ. Κατοίκων στην Ελλάδα έναντι 0,06 στις ΗΠΑ και 0,14 στην Ιταλία και την Ισπανία;

Όταν ο Ανδρέας έπαιρνε το δημοσιο χρέος της δεκαετίας του 80 στο 20% και το ανέβαζε μέσα σε μια δεκαετία σε 80% το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δεν δαπανήθηκε σε επενδύσεις αλλά για τους μισθούς και συντάξεις των ημετέρων με τους οποίους γέμισε το δημόσιο;

Όταν οι συντεχνίες επέβαλλαν κάθε είδους εμπόδια στην αγορά εργασίας που καταλαμβάνει τη χειρότερη 5η θέση στον ΟΟΣΑ, με αποτέλεσμα η ανεργία μεταξύ των νέων να φθάνει στο 20% και να αποθαρρύνονται οι επενδύσεις.

Όταν στην Ελλάδα οι οι δημόσιοι υπάλληλοι έστηναν το μεγαλύτερο φαγοπότι που γνώρισε ο πλανήτης δημιουργώντας ένα δημόσιο τομέα όπου οι δαπάνες των μισθών απορροφούν το 55% των εσόδων του δημοσίου σε σχέση με το 38% που απορροφούν στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Όταν τα παληκάρια της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απαλλοτρίωναν τους κοινωνικούς πόρους για να κάνουν αγανακτισμένες κρουαζιέρες στην Άπω Ανατολή ή στις Μπαχάμες.

Όταν δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνικό ΑΕΙ μεταξύ των καλυτέρων 100 στον κόσμο. Ότι το πτυχίο του ΑΕΙ βελτιώνει μισθούς κατά μόνο 32% (έναντι 61% στην ΕΕ) αποφέροντας έτσι απόδοση 3,5% στο κόστος της εκπαίδευσης (έναντι 7% στην ΕΕ)

Ότι δεκαετίες τώρα άλλοι αγανακτισμένοι καταστρέφουν τις πανεπιστημιακές εγκαταστασεις εμποδίζουν τα μαθήματα και εξευτελίζουν τους καθηγητές απαξιώνοντας έτσι περισσότερο την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γιατί Αγανακτισμένοι δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για αυτά;
Συγχαρητήρια κόρη μου! Γιαυτό δεν φοβάμαι η Ελλάδα έχει τα νιάτα της προστάτες και μπροστάρηδες.
Ιωσήφ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΕΙΛΩΤΕΣ ΣΕ ΑΝΘΥΓΕΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΩΟΙ ΚΑΙ ΑΒΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΚΟΥΦΟΙ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΜΗ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αγανακτησμένοι, σε λίγο δεν θα έχουν σπίτι, και δεν θα έχουν να φάνε, γιατί κάποιοι έξυπνοι τους είπαν ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και θα πάρουν αυξησεις. Και έπεσαν θύματα ενος δικομματισμού που χρόνια τώρα κάνει κατάχρηση εξουσίας. Απλά τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι, γιατί τώρα αποφάσισαν οι στοές ότι πρέπει να βουλιάξει η χώρα μας. Οι φοιτητές το καλυτερο που έχουν να κάνουν είναι ακομάτιστοι να απαιτούν παιδεία. Γιατί παιδεία χρόνια τώρα δεν έχουμε. Να απαιτούν ισονομία ίσες ευκαιρίες για όλους, γιατί αυτά δεν υπάρχουν υπάρχουν δυο κόμματα που διορίζουν όποιον θέλουν φορώντας τη μάσκα του ασεπ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ Τα παραμύθια της χαλιμάς τέλειωσαν.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.