Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη


Αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου εορτάζεται η Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, και   όλος ο κόσμος γιορτάζει την Ημέρα της ελπίδας και της πανανθρώπινης αλληλεγγύης.

Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά μια πράξη προσφοράς, είναι πάνω απ όλα μια πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Στη συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών, βρίσκουμε την αληθινή ουσία μίας κοινωνίας συνοχής και αλληλεγγύης. H εθελοντική συνεισφορά αίματος σώζει ζωές.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας στο Νοσοκομείο Λήμνου, διοργανώνεται μία ομιλία από την Σταυρούλα Μιχαηλίδου, διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας Λήμνου με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.

Η κυρία Μιχαηλίδου και το προσωπικό της  αιμοδοσίας  εργάζεται  αθόρυβα, με συνέπεια και επιμονή για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του  αιμοδοτικού συστήματος στη Λήμνο. Βέβαια επιθυμία όλων είναι η  εγκατάσταση εθνικού δικτύου για τον μοριακό έλεγχο του αίματος και την ενίσχυση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ώστε να διαφυλαχθεί η συνεισφορά των αιμοδοτών  δημιουργώντας  τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ομαλή λειτουργία της αιμοδοσίας ιδιαίτερα στη Λήμνο".

Αναγνωρίζοντας τον εθελοντισμό ως την πιο δημιουργική ενέργεια της κοινωνία μας και πολύτιμο κοινωνικό κεφάλαιο της εποχής μας, πρέπει να  θέσουμε τον εθελοντισμό κεντρικό πυλώνα για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτικής στο τομέα της υγείας, μας είπε πολύ σεμνά η κυρία Μιχαηλίδου. 

Με χαρά θα την ακούσουμε αύριο στις 12.30 στο Νοσοκομείο Λήμνου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.