Ανάπτυξη Λήμνου και Δημόσιες Υπηρεσίες

Στο νησί της Λήμνου λειτουργούν διάφορες κρατικές υπηρεσίες πολιτικές και στρατιωτικές. Θα περίμενε κανείς ότι αυτές οι υπηρεσίες θα λειτουργούσαν επ’ωφελεία του νησιού με  αγορές  αγαθών αλλά και λήψη υπηρεσιών  από την τοπική αγορά  επί της αρχής  και εφόσον τα ζητούμενα δεν υπήρχαν στη Λήμνο τότε να τα αναζητούσαν στις κεντρικές αγορές.

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, διότι αρκετές υπηρεσίες κάνουν τις προμήθειες εκτός της Λήμνου με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εμπόρους και την οικονομία του νησιού.  Το τελευταίο γεγονός που θα περιμέναμε να δούμε είναι η  οι προμήθειες που γίνονται από τις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, να ξεφορτώνονται από μεταφορική εταιρεία ή το καράβι, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που διανύουμε και την οικονομική κρίση που πέρνα το νησί μας.    


Θα πρέπει όλοι οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών να αντιληφθούν ότι η αγορά των προϊόντων από την αγορά της Λήμνου είναι ‘υποχρέωση’ και δεν έχουν το δικαίωμα να την αγνοούν εκτός βέβαια αν υπάρχει άλλος λόγος . Όλοι όσοι διαχειρίζονται πλέον δημόσιο χρήμα θα πρέπει εκτός από τη διαφανή οικονομική συμπεριφορά, να είναι ωφέλιμοι για τον τόπο που υπηρετούν και όχι να αδιαφορούν η να υπηρετούν ξένα συμφέροντα αμελώντας.

Στο νησί υπάρχει ο εμπορικός σύλλογος το επιμελητήριο οι οποίοι θα έπρεπε να είναι προστάτες της τοπικής αγοράς  και όχι να λάμπουν δια της απουσίας τους.
Ο νέος Δήμος Λήμνου θα πρέπει να γίνει ο κύριος μοχλός εμπορικής ανάπτυξης του νησιού και όχι να αδρανεί.

Κύριε Δήμαρχε η αγορά χρειάζεται παρατηρητήριο τιμών  με έμπρακτη Αλληλεγγύη και υποστήριξη από εσάς.

Ο εμπορικός κόσμος πρέπει να αφυπνιστεί και να απαιτήσει την άμεση λύση του προβλήματος από τα εκλεγμένα όργανα και όχι να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις. Μετά από πολλά χρόνια εργασίας μου στο Δημόσιο γνωρίζω ότι αυτές οι ενέργειες είναι καταστρεπτικές για την αγορά του νησιού.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο εμπορικός κόσμος του νησιού όμως πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κινείται σε τιμές αισχροκέρδειας. Αυτό δεν αφορά όλους αλλα πολλούς και μας κάνει όλους μας να στρεφόμαστε πολλές φορές σε ιντερνετικές αγορές κτλ. Ολοι βλέπουμε αυτές τις μέρες τι γίνεται με την τιμή της βενζίνης (τουρίστες ήρθαν, ας τους αρπάξουμε ότι μπορούμε) υπό τις ευλογίες βεβαίως της κυβέρνησης που ήρε το πλαφόν.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.