Τα μυστικά της ομορφιάς μιας 40άρας

Έχω περάσει τα 40 και ο χρόνος προσπαθεί να δείξει το πέρασμα του επάνω μου. Προς το παρόν τα καταφέρνω. Άλλαξα το ντύσιμό μου και φρόντισα περισσότερο την εμφάνισή μου.  Έχω προσωπικά μυστικά που  με βοηθούν  να φαίνομαι εξίσου σέξι και λαμπερή όσο έδειχνα 20χρονη. Για να μη με περάσετε για ψώνιο, πιστεύω ότι κάθε γυναίκα έχει τα δικά της μυστικά και ξέρει τις ατέλειές του σώματός της και προσπαθεί να αναδείξει πάντα το ομορφότερο σημείο της. Γιατί πώς να το κάνουμε, η γυναίκα είναι πάντοτε γυναίκα και θέλει να αρέσει.  

Στο ντύσιμο  δεν υπάρχει δημοκρατία. Μέσα στα πλαίσια της μόδας, δεν υπάρχει κάτι που να ταιριάζει σε όλα τα σώματα. Ωστόσο, προσπαθώ να την ακολουθήσω ως κάποιο βαθμό προκειμένου να φαίνομαι όσο καλύτερη γίνεται.

Δεν ντύνομαι πλέον με πολύ νεανικά ρούχα, θεωρώντας πως θα φαίνομαι πιο νέα. Στην πραγματικότητα αυτό όποτε το προσπάθησα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν φοράω μίνι φούστες . Προσπαθώ να αναδείξω τα πόδια μου με φούστες μέχρι το γόνατο. Αποφεύγω τα πολύ πλατιά ρούχα και αγόρασα  κομμάτια που μου δίνουν  «σχήμα». Στην επιλογή των χρωμάτων έχω ένα μυστικό. Δεν φοράω τα ίδια χρώματα που φορούσα στα 20. Το απαλό ροζ, το άσπρο, το μπεζ και το γαλάζιο είναι τα αγαπημένα μου γιατί «φωτίζουν» το πρόσωπο.

Μου είπε κάποτε ένας  φίλος μου ο ‘Βαγκόνγκ’ με πολύ γούστο στο γυναικείο ντύσιμο ότι,  του αρέσω γιατί κάνω το ντύσιμο  με κριτικό μάτι   και επιλέγω αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εμένα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις τυχόν αλλαγές στο σώμα μου  χωρίς να δείχνω υπερβολική».

Τα παπούτσια και οι τσάντες είναι ο πιο γρήγορος τρόπος γι’ αυτή την  επιτυχία. Δίνω έμφαση στους ώμους και τα πόδια. Αντίθετα με το λαιμό και τα χέρια, στους ώμους και τα πόδια αργεί να φανεί το πέρασμα του χρόνου.  Επιλέγω μια φούστα στο ύψος των γονάτων και συνδυάζω τα με ένα σέξι ζευγάρι ψηλοτάκουνα! Σχεδόν πάντα προσθέτω  τη χαρακτηριστική μου πινελιά με ένα τολμηρό κόσμημα.  

 Επειδή αισθάνομαι άβολα με την όψη του λαιμού μου  λόγω ρυτίδων ή κηλίδων, φοράω μπλούζες με ψηλό λαιμό, που κρύβουν τις ατέλειες και κινούν την προσοχή προς το πρόσωπο. Το σάλι είναι επίσης ένας τρόπος για να κρυφθούν οι  ατέλειες του λαιμού, προσθέτοντας και μια χαριτωμένη ή τολμηρή (ανάλογα με το σάλι) πινελιά στο στιλ.

Οι κορσέδες όχι μόνο, απαλύνουν τις άσχημες καμπύλες στις μαλακές περιοχές, αλλά επιπλέον εξαφανίζουν και τα περιττά παχάκια που έχω κληρονομήσει από τις γαστρονομικές  αταξίες.  Φυσικά   σημαντικό ρόλο που παίζει ένα σωστό σουτιέν, το οποίο όταν είναι κατάλληλα εξοπλισμένο,   κυριολεκτικά   εξαφανίζει κάποια παραπανίσια κιλά από το σώμα.

Εδώ θα θυμίσω το τραγούδι της αξέχαστης Ρίτας «Οι σαραντάρες είναι σαν δύο εικοσάρες». Το’χουμε ανάγκη να είμαστε όμορφες. Μην αφήνετε τη κρίση να ρίξει το γούστο σας. Οι συνδυασμοί φούστας μπλούζας και πουκαμίσου δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούν τη μόδα. Αυτοπεποίθηση χρειάζεται και λίγο χρόνο στον εαυτό σας.

Λίλιαν

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η σαραντάρα για να είναι όμορφη πρέπει να είναι ερωτευμένη !!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.