Ανάπτυξη υποδομών και πως την εννοούν?

Πήρε ο Δήμος από το ΕΣΠΑ 1.000.000 ευρώ για επισκευή και εκσυγχρονισμό του Κινηματοθεάτρου ΜΑΡΟΥΛΑ και κάποιοι θεωρούν επιτυχία το γεγονός για το όποιο θα έχει συμμετοχή και η Δημοτική αρχή με ένα αρκετά μεγάλο κονδύλιο. Μπορεί να μας πει ο δήμος ποιο θα είναι?
 
Εγώ ο απλός πολίτης ρωτώ και θέλω να πληροφορηθώ για τα παρακάτω.

1. Το έργο κατασκευάστηκε το 2002 αν θυμάμαι καλά και ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα .Πόσα? Παραλήφτηκε το έργο και από ποιους διότι λένε κάποιοι ότι δεν παραλήφτηκε ποτέ. Είναι αλήθεια? Η στέγη είχε σοβαρές ατέλειες και από την πρώτη μέρα έβαζε νερά. Το σύστημα πυρόσβεσης δεν λειτούργησε ποτέ ,είναι αλήθεια? Ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός είχε σοβαρά προβλήματα.

2. Είναι έργο υποδομής το κινηματοθέατρο ώστε να έχει τέτοια προτεραιότητα από αλλά έργα που εκκρεμούν? Όπως το πολεοδομικό , το αποχετευτικό, το λιμάνι κ.λ.π.

3. Το έργο θα αποφέρει έσοδα στον δήμο και πως . Διότι εάν δεν έχει προσδιοριστεί το οικονομικό όφελος στην εποχή που διανύουμε και αυτή που έρχεται τότε ποιος ο λόγος της επένδυσης? Βέβαια κάθε ενεργεία η οποία φέρνει χρήμα στο νησί είναι θετική διότι δίνει δουλειά στους κατοίκους του νησιού και συμβάλει θετικά . Αλλά έτσι δεν γινόταν μέχρι τώρα? Κάναμε έργα βιτρίνας χωρίς να έχουμε όραμα και προοπτική.

Ο δήμος έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τον Λημνιακό λαό για ότι έχει συμβεί αλλά και τι θα στοιχίσει στους πολίτες. Μέχρι τώρα ότι έργο έχει γίνει στην Ελλάδα αλλά και στην Λήμνο είχαν δήθεν αναπτυξιακό χαρακτήρα και ήταν έργα υποδομής αλλά το αποτέλεσμα είναι γνωστό. ΠΑΝΤΟΥ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και υποκειμενικότητα (πχ θέατρο ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΣ).

Ας ξεκινήσουμε όμως με καινούργιες ιδέες και με προοπτική ανάπτυξης στο νησί μας και όχι καιροσκοπικά και χωρίς οικονομοτεχνικές μελέτες οι οποίες θα είναι πραγματικά αναπτυξιακές και όχι να εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.
Εμείς θα είμαστε εδώ για να δούμε τελικά πως θα εξελιχτεί το θέμα, διότι ακούγονται κάτι περίεργα ότι κάποιοι έχουν ήδη πάρει τις δουλειές!!!!!


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο να χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί ένα τόσο νέο κτίριο, του 2002. Ελλάδα αθάνατη.

Ανώνυμος είπε...

Λήμνος δεν είναι μόνο το Μαρούλα !!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.