Κάποιος που ξέρει τη ΝΔ από τα παλιά.

Τι άλλο μπορεί να συμβεί σε μια ξεχαρβαλωμένη αποϊδελογικοποιμένη παράταξη ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις?

Την ώρα που τα διαδοχικά φοροεισπρακτικά μέτρα έχουν προκαλέσει όχι μόνο μία αυξανόμενη κοινωνική ασφυξία τρομάζοντας όλους μας ,η ηγεσία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ συζητά-οργανώνει σχέδια αμφίπλευρής κοινωνικής διεύρυνσης.

Ο στόχος βέβαια διπλός , από την μία πλευρά θέλει να πετύχει αύξηση της συσπείρωσης της γαλάζιας κομματικής βάσης που στο νησί μας κάτι τέτοιο καθίσταται αδύνατον και από την άλλη ,την εύνοια και αποδοχή πολιτών που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Αναφέρεται ότι εκφραστές της νέας πολιτικής πλατφόρμας που θα ενσωματώνει τις απόψεις και προτάσεις της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας θα είναι στελέχη που δεν έχουν προκαλέσει την βάση της Νέας Δημοκρατίας.Σε τοπικό επίπεδο δεν γνωρίζω τέτοια στελέχη που έχουν το μορφωτικό επίπεδο ή την πολιτική αντίληψη να στηρίξουν τις παραπάνω θέσεις και τα γνωστά στελέχη τα οποία δεν θα αναφέρω σεβόμενος την φιλοξενία του blog , έχουν προκαλέσει  με την αλαζονεία και τις περίεργες συμπεριφορές  την τοπική κοινωνία  προκαλώντας όχι μόνο εσωκομματική ένταση αλλά και διαρρέοντας παραπολιτικά για στελέχη. Εξάλλου είναι κοινό μυστικό πλέον ότι η συγκέντρωση των οπαδών της  ΝΔ στο νησί άμα θα γίνει ποτέ θα είναι σαν τη διαδήλωση δεξιών στο Πεκίνο.  

Μάταια παλεύει η ηγεσία Ν.Δ. να μας πείσει για τις πραγματικές προθέσεις των κορυφαίων στελεχών-στοχαστών. Έχοντας γυμνάσει την εσωτερική μου κομματική όραση και κοιτάζοντας την παραξιατακή ροή της Ν.Δ. και της νέας Νέας Δημοκρατίας σε αυτά τα 37 χρόνια ένα παραμένει το κοινό χαρακτηριστικό η ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ .

Είναι η αντίληψη ότι ένας οργανισμός ,φορέας ,Κόμμα δεν υπάρχει για τους σκοπούς που ιδρύθηκε αλλά για τα άτομα που δουλεύουν ή το απαρτίζουν. Είναι οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης καθώς και τον περιορισμό όλων των Βουλευτικών προνομίων. Οι απαντήσεις α) του Ευρυπ.Στυλιανίδη ότι η Βουλή δεν μπορεί να είναι χώρος διαπλεκόμενων και πορφυρογέννητων, β) της Φωτεινής Πιπιλή που αρθρογραφώντας στο Διαδίκτυο μας μιλάει για τον φόβο της να μπεί στο μετρό λόγω της ατιμωρησίας του πλουτισμο'υ και της λαμογιάς.


Τέλος είναι η ανανέωση στα γαλάζια ψηφοδέλτια με την υποψηφιότητα του Ευ.Αντώναρου στην Α΄ Αθηνών κ του προέδρου του Δικτύου 21 Φ. Κρανιδιώτη. Με τις νέες προσεγγίσεις από την πολιτική αγορά του Στ.Παναγούλη και Θ.Λαμπράκη γιό του γνωστού στελέχους της Αριστεράς Γρ.Λαμπράκη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως , όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο ( ανυπαρξία κομματικής δραστηριότητας , ΑΠΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ-κομματικων στελεχων ) ο προεδρός μας Αντώνης Σαμαράς οφείλει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, αποκυρήσσοντας νεοπαγείς Ηρακλείς


Με εκτιμηση
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.