Ομορφιά δεν είναι μόνο μόδα αλλά στύλ και ικανοποίηση

Αγαπητή Λίλιαν

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που είσαι κοντά μας στο blog και φυσικά για τον τρόπο με τον οποίο μοιράζεσαι τις προσωπικές σου εμπειρίες βοηθώντας  εμάς τις γυναίκες στο τι μας ταιριάζει, στο τι είναι πρακτικό, τι προσδίδει στυλ  και τι είναι διαχρονικό.

Θα ήθελα  όμως και εγώ με τη σειρά μου να προσθέσω κάποιους  προβληματισμούς. 


Ποσό πιστά πρέπει να ακολουθούμε την μόδα; Πως υιοθετούμε αυτό που μας προτείνουν οι αγαπητοί ανά τον κόσμο στυλίστες; Μήπως  πρέπει να διαμορφώνουμε  αυτό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν σε αυτό που μας ταιριάζει;

Η άποψη μου είναι ότι ή κάθε γυναίκα είναι όμορφη η έστω μπορεί εάν μπορεί να αναδείξει ότι ομορφότερο διαθέτει. Πως θα το κάνει αυτό; Εδώ έρχεται το προσωπικό στυλ, η άποψη και η αληθινή  γνώση του τι πρέπει να αναδειξει,τι πρέπει να καλύψει και τι πρέπει να κάνει λιγότερο αισθητό.  Όλα αυτά προϋποθέτουν βέβαια ότι  γνωρίζουμε καλά το σώμα μας και ότι  έχουμε  αποφασίσει τι θέλουμε εμείς να είμαστε. Αν μας ενδιαφέρει η εικόνα μας , τι λέει η παρουσία μας στους άλλους.

Κατά την γνώμη μου αυτό που έχει σημασία είναι πως αισθάνεται μια γυναίκα.
Αν αισθάνεται καλά με τον εαυτό της όταν  είναι περιποιημένη με στυλ ακλουθώντας την μόδα, αυτό πρέπει να κάνει. Αν πάλι έχει υιοθετήσει ένα δικό της στυλ το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την μόδα αλλά αρέσει σε αυτήν, της προσφέρει άνεση και την αίσθηση  ικανοποίησης αυτό είναι που έχει σημασία.Η αίσθηση ικανοποίησης είναι αυτή που δίνει αυτοπεποίθηση  στη γυναίκα και αυτό είναι κάτι που την κάνει να αισθάνεται όμορφη και αυτό εκπέμπει στο περίγυρο της.

Λοιπόν η γυναίκα είναι από τα πιο όμορφα πλάσματα που δημιούργησε ο Θεός, ας προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ότι όμορφο διαθέτουμε εξωτερικό  εσωτερικό.

Μόλλη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"....να αναδείξουμε ότι όμορφο διαθέτουμε εξωτερικό εσωτερικό."

Έχετε δίκιο σ'αυτό. Εμείς οι γυναίκες δίνουμε τόση μεγάλη σημασία στην εξωτερική ομορφιά - περιποίηση που έχουμε ξεχάσει εντελώς ότι έχουμε επίσης μυαλό, καρδιά και ψυχή τα οποία πρέπει να καλλιεργούμε παράλληλα - για να μην πω πολύ περισσότερο - από την εξωτερική μας εμφάνιση.
Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τις γυναίκες για τα στραβά της κοινωνίας μας κι έχουν δίκιο, γιατί οι γυναίκες ήταν πάντα οι στυλοβάτες του οίκου, είτε αυτός είναι η οικογένεια είτε η ευρύτερη κοινωνία.

λεμονιά

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.