Γράψε και εσυ σ' ένα blog μπορείς!


Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος αναγνώστης σκανάρει γρήγορα ένα κείμενο χρησιμοποιώντας το F-pattern, δηλαδή διαβάζει την πρώτη γραμμή, συνεχίζει κάθετα στο πλάι φτάνει κάπου στο  μέσο διαβάζει μια γραμμή από εκεί και συνεχίζει ξανά κάθετα στο πλάι μέχρι το τέλος, έχοντας σχηματίσει με τα μάτια ένα τεράστιο F στο κείμενο. Αν δεν έχει βρει κάτι ενδιαφέρον μέσα σε αυτή τη χρυσή F γραμμή θα γυρίσει τελείως την πλάτη του.

Aν θες να γίνεις  επιτυχημένος συγγραφέας σε blog, δεν αρκεί απλώς να πετάς λέξεις-κλειδιά σε διάφορα σημεία στο κείμενό σου ή να προιδέζεις με τον τίτλο σου για ειδήσεις ή δηλώσεις που ποτέ δεν είχες, αλλά να τα βάζεις και σε τέτοιο σημείο ώστε να ανήκουν στο F-pattern.  


Μπορεί αυτή η τακτική να μοιάζει με απεγνωσμένη προσπάθεια να τραβήξεις την προσοχή, σαν να είσαι διαγωνιζόμενος σε κριτική επιτροπή talent-show και να εμφανίζεσαι με ασπρισμένο χαμόγελο και φωσφοριζέ στρινγκ για να κερδίσεις την προσοχή των παρευρισκομένων, αλλά ποιος έχασε την αξιοπρέπειά του για να τη βρούμε εμείς?

Εξάλλου τη σήμερον ημέρα βομβαρδιζόμαστε από εκατομμύρια διαφημίσεις που αναζητούν την προσοχή μας, αφίσες στους δρόμους, διαφημίσεις στην τηλεόραση, σποτάκια στο ραδιόφωνο, ταμπέλες στις βιτρίνες, πωλητές που διαλαλούν την πραμάτεια τους, πρώην που δε λένε να σαφήσουν στην ησυχία σου, αυτοαναδυόμενα παράθυρα στο internet, spam στα mail, τεράστια πρωτοσέλιδα και σκασμούς από δώρα στις εφημερίδες. Όλα μα όλα αναζητούν ένα κομμάτι από την προσοχή σου με την ελπίδα να τα προτιμήσεις. Και μετά από αυτή τη μάχη για την προτίμησή σου εσύ στέκεσαι χαμένος και μπερδεμένος σε έναν πολύχρωμο κόσμο που είναι εκπαιδευμένος κι αποφασισμένος να σε εξαπατήσει.

Ορίστε τη γνώση τη μοιράστηκα μαζί σου, πράξε ανάλογα. Αν θες να έχεις το google σύμμαχο, πούλησε την ψυχή σου κι ακολούθησε τις τακτικές αυτές. Υπάρχει βέβαια και μια άλλη λύση. Να γράφεις ειλικρινά και για την πάρτη σου. Δεν έχουν γίνει έρευνες για αυτό, το δοκιμάζω εγώ όμως και θα σε ενημερώσω για το αν πετυχαίνει. Και για να σου αποδείξω ότι σνομπάρω την τακτική της μηχανης αναζητησης, θα επιφέρω μια ισορροπία αφού ξεκίνησα με τις πιο συχνες αναζητήσεις στο google, γράφοντας και μερικές φράσεις που ποτέ κανείς δε θα ενδιαφερόταν να googlάρει.

Τεχνικές πλεξίματος….. γιαγιά για τρέλες…. Ηρακλης Ατσικής πρωταθλήτης  Ελλάδος…. Ντυμένα κορίτσια….

Βενιαμιν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.