Ανθοδέσμη με 19 ροζ τουλίπες


Λίγα λουλούδια κρύβουν τόσες πολλές ερμηνείες όπως  η τουλίπα. Δηλώνει την ολική τελειότητα και μυρωδιά κι η πληθώρα των χρωμάτων του συμβολίζει το απέραντο των συναισθημάτων. Όλα αυτά τη μετατρέπουν σε ένα σύμβολο ολοκληρωτικό, της απόλυτης κατάκτησης και της τελειότητας.

Ενώ το νούμερο συμβολίζει ένα σχέδιο εσωτερικό και μυστικιστικό, το χρώμα ένα πεδίο περισσότερο ανθρώπινο. Έτσι, το λευκό συμβολίζει την αγνότητα και την αθωότητα, που στα όνειρα μπορεί να σημαίνει από την απώλεια της αθωότητας μέχρι και την προσμονή για έναν ευτυχισμένο γάμο αλλά και τη συγχώρεση. Το κόκκινο συμβολίζει τον παθιασμένο έρωτα. ........


Η μπλε τουλίπα, συμβολίζει την απίθανη κι ακατόρθωτη αγάπη και η κίτρινη συμβολίζει την απόλυτη ολοκλήρωση τις  χαρούμενες σκέψεις, ενώ  η μοβ αντιπροσωπεύει τα δικαιώματα.

Ένας αριθμός  ροζ τουλίπες αντιπροσωπεύει μια δήλωση της αγάπης. Είναι μια αποκλειστική προσφορά λουλουδιών για να εκφράσει κάποιος την αγάπη. Στην Περσία οι ερωτευμένοι ανταλλάσσουν τουλίπες να εκφράσουν την αγάπη και τον έρωτα. Θα σημαίνει σεβασμό και την αφοσίωση, ιδανικό για όσους έχουν πέσει στα προεξέχω αγάπη, φιλίες, εκδηλώσεις.

Λέγεται ότι το βελούδινο μαύρο κέντρο της τουλίπας αντιπροσωπεύει την καρδιά ενός εραστή, μαυρισμένη από τη θερμότητα του πάθους. Με τη δύναμη να ανταγωνιστεί τα τριαντάφυλλα στην ερυθρή ποικιλία τους και την γλυκιά γοητεία της να εκφράσουν την απλή χαρά, στη γλώσσα των λουλουδιών, ένα μπουκέτο με τουλίπες αντιπροσωπεύουν την κομψότητα και τη χάρη.

Το νούμερο των λουλουδιών όπως είπαμε είναι ένα σχέδιο εσωτερικό και μυστικιστικό και δεν είναι τυχαίο.

ΔΕΚΑΕΠΤΑ- Είναι ο αριθμός του άστρου. Της νοημοσύνης και της αγάπης.

ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ -  Κρύβει ένα μυστικισμό διότι ξεδιπλώνει την δύναμη του στην επόμενη διάσταση (από την μονή διάσταση, στην επιφάνεια, στο τετράγωνο) δηλαδή εσείς και αυτός …19*19 = 361.. Γιατί όμως αυτός ο αριθμός όμως είναι σημαντικός; 

Σύμφωνα με τον  Ιάμβλιχο στο έργο του "Τα Θεολογούμενα της Αριθμητικής   το όνομα «μονάς» (Δηλαδή  το αόρατο κέντρο που συνθέτει όλα τα υπόλοιπα και τα κάνει να «περιστρέφονται» ως μία Μονάδα) υπολογιζόμενο παρέχει τον αριθμό 361, οι οποίες είναι οι μοίρες του ζωδιακού κύκλου». Άρα ο αριθμός συμβολίζει ότι αυτός που σας το προσφέρει επιθυμεί η ζωή του, το σύμπαν του να περιστρέφεται γύρω από εσάς, σε αυτή και σε άλλη διάσταση για όλη του τη ζωή. 

Να γιατί είναι λοιπόν για μία γυναίκα το καλύτερο δώρο να τις χαρίσουν σήμερα μία ανθοδέσμη με 19 ροζ τουλίπες. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο άνδρας είναι ο έρωτας στη διανόηση η γυναίκα είναι η διανόηση στον έρωτα.

 Λίλιαν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.