Επιστολή για τον Δεσπότη Λήμνου

Άγιε Λήμνου.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κόσμος της Λήμνου υποφέρει από τη οικονομική κατάσταση και τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να είναι ευδιάκριτα. Ο κόσμος ψάχνει μάταια να βρει μία λύση και προσπαθεί να βρει αποκούμπι στην Εκκλησία μα δε μπορεί. Μία Εκκλησία που συμπονάει ανθίσταται σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν βοηθά.

Είναι κατανοητό ότι η Εκκλησία έχει και αυτή οικονομικά προβλήματα. Δεν λέμε ότι ο πλούτος της Εκκλησίας της Λήμνου θα μπορούσε να βοηθήσει τους συμπατριώτες μας στο πρόβλημα του χρέους, αλλά Σεβασμιότατε, Δέσποτα, μήπως είναι καιρός να πείτε στους ιερείς σας να σταματήσουν να ζητάνε χρήματα για τα μυστήρια;

Μήπως θα πρέπει να βάλετε φρένο στους Ιερείς σας γιατί όλοι οι Χριστιανοί (αυτοί που θέλουν να παντρευτούν και αυτοί που θέλουν να Βαφτίσουν Παιδιά) δεν μπορούν να βρουν Κουμπάρους γιατί Χρήματα δεν Υπάρχουν! Αφήστε το γεγονός ότι τα χρήματα από όσο γνωρίζω από τα Μυστήρια περίπου το 75% το παίρνουν καθαρό και αφορολόγητο οι Ιερείς, και οι Διάκονοι.  Άρα  η Εκκλησία (δηλαδή το ταμείο του Ναού) δεν παίρνει ούτε το ρεύμα που καταναλώνει για το Μυστήριο (φώτα, ζεστό νερό, κ.τ.λ.).

 Όταν κάποιοι δεν κάνουν Θρησκευτικό Γάμο και δεν Βαφτίσουν Παιδιά μην περιμένετε να έλθουν στο Εκκλησίασμα την Κυριακή, Αλλού θα πάνε. Δεν έχει χρήματα να βαπτίσει ή να παντρευτεί ή ακόμα να κάνει ένα μνημόσυνο ο Λημνιός.

Ας δούμε λοιπόν το αληθινό πρόσωπο της εκκλησίας κοντά στο ποίμνιό της να συμμετέχει και να βοηθά. Ο κόσμος της Λήμνου θα το εκτιμήσει και θα ξαναγεμίσει τους ναούς που τόσο έχει ανάγκη να αποθέσει τις ελπίδες του.

Χριστιανός Ορθόδοξος εκ Λήμνου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.