Όχι δεν θα με πάρει από κάτω


Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη νεύρα και συγκρούσεις. Η οικονομική κρίση  επηρεάζει τους πάντες.  Περικοπές σε μετακινήσεις, σούπερμάρκετ, διασκέδαση, κοινόχρηστα και εκπαίδευση. Αυτές οι συνθήκες επιβαρύνουν την κατάσταση των ατόμων που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και ιδιαίτερα εμάς τις γυναίκες.
Τι να κάνουμε; Να αφήσουμε να μας πάρει από κάτω;

Επειδή το στρες είναι μία πραγματική απειλή για όλες μας προτείνω πηγαίνοντας στη δουλειά ή για ψώνια, να αλλάξετε δρόμο, γιατί αλλάζοντας δρόμο σπάζετε λίγο μια από τις συνήθειές σας! Πάρτε μια βαθιά αναπνοή, θυμηθείτε ποιες  είστε , παρατηρείστε τα πάντα γύρω σας. Νιώστε το βήμα σας, νιώστε το σώμα σας και κοιτάξτε γύρω σας. Θα δείτε ότι θ’ ανακαλύψετε πολλά καινούργια πράγματα.

 Όταν εσείς αποδέχεστε τον εαυτό σας και δεν συγκρούεστε μαζί του  τότε ο εαυτός σας θα φροντίσει να σας απελευθερώσει. Θα έρθει η στιγμή που θα το θεωρήσετε απόλυτα φυσικό να πείτε πολλά «όχι» στους άλλους, που σας χειραγωγούν και σας ελέγχουν! Αλλάξτε τα «θα έπρεπε», «οφείλεις» και «πρέπει», με πιο ήπιες λέξεις, όπως «θα ήθελα», «καλό θα ήταν», «ωφέλιμο θα ήταν». Τα «πρέπει» αγχώνουν τον ψυχισμό σας.


Μη γίνεστε υπερβολικοί με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες σας. Μην είστε τελειομανείς. Αν πιέζετε τον εαυτό σας να αποδώσει τέλεια στο τέλος θα γίνετε «αντιπαραγωγικές». Δεν είναι ανάγκη να αποδίδετε συνεχώς τα μέγιστα, θα υπάρξουν και αναπόφευκτες στιγμές αδυναμίας.

Πιστέψτε ότι χρειάζεστε μόνο τον εαυτό σας, θυμηθείτε «ποιες είστε» και εμπιστευτείτε. Η ασφάλειά σας βρίσκετε μέσα σας, δεν βρίσκετε έξω από σας! Εσείς δημιουργείτε την δική σας πραγματικότητα κι αυτή η πραγματικότητα  του φόβου, της ανασφάλειας και της αυτολύπησης θα είναι δική σας, μόνο εάν εσείς το επιλέξετε.  
  
Η φύση είναι το φυσικό σας περιβάλλον και καθώς θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε μέσα στα δέντρα, θα έχετε και την ευκαιρία να αναζωογονηθείτε. Γιατί θα κινηθείτε  και θα ανανεωθείτε, καθώς θα νιώσετε την ενέργεια της . Και προτείνω να δίνετε εάν μπορείτε καθημερινά αυτό το φυσικό δώρο στον εαυτό σας, γιατί θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξή σας.


Το ζητούμενο έστω και για λίγο να ξαναβρείτε την χαμένη σας αλήθεια, την χαμένη σας αθωότητα και ξενοιασιά, τον ξεχασμένο αυθορμητισμό σας, την αγάπη για τον εαυτό σας κα την χαρά σας. Ξανά-παίξτε, όπως παίζατε όταν ήσασταν μικρά παιδιά!

Βγείτε έξω με φίλους, γελάστε και μη χάνετε το χιούμορ σας! Και μην ξεχνάτε παντού είναι ωραία αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη παρέα! Διαβάστε ένα καινούριο βιβλίο και μεταφερθείτε αλλού! Αποκτήστε ένα καινούριο χόμπι!

Δείξτε μεγαλύτερη τρυφερότητα στο σύντροφό σας διότι ο έρωτας  φωτίζει με τη λάμψη του παραμυθιού την καθημερινότητα

Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας. Κάντε επιτέλους ένα διάλειμμα! Αφιερώστε 30 λεπτά από την ημέρα σας για να μην είστε ούτε η «μαμά τους», ούτε η «αγάπη του». Θα είστε μόνο εσείς για εσάς. Και μην διανοηθείτε να φτιάξετε τη ντουλάπα σας εκείνη την ώρα ή να βγείτε να πληρώσετε λογαριασμούς…εσείς για εσάς …

Κάντε αυτό που σας «φτιάχνει» και όχι αυτό που «φτιάχνει» τους άλλους, χωρίς βέβαια να παραβιάζονται τα όρια και οι ανοχές του άλλου.
Όλοι χρειάζονται μια «παύση». Επιτρέψτε στον εαυτό σας να τεμπελιάσει…
Ακούστε μια μουσική που σας χαλαρώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μέσα στην ημέρα ξεκλέψτε στιγμές για να κλείνετε τα μάτια σας, βοηθά την αναζωογόνηση των κυττάρων. Πιείτε αφεψήματα δροσιάς από χυμούς και βότανα.

Προσπαθήστε να περπατάτε τουλάχιστον για 10 λεπτά καθημερινά.

Σκεφτείτε κάποια αστεία πράγματα που ζήσατε στο παρελθόν.
Προσπαθήστε να δώσετε ένα θετικό- αστείο- χαρούμενο τόνο στη μέρα σας.
Διατητήρηστε θετική τη σκέψη σας. Μοιραστείτε πρώτα τα θετικά σας νέα με τους άλλους, κι όχι με το που βλέπετε κάποιον να του «αραδιάζετε» τη μιζέρια της καθημερινότητά σας.

Θεώρησα σωστό να σας γράψω κάποιες μου σκέψεις για το πώς θα αποφύγετε τη κατάθλιψη που μας τριγυρίζει όλες μας σαν ίωση. Πιστεύω ότι τη γλίτωσα. Τα λεφτά δεν φθάνουν είναι γεγονός. Τελείωσαν. Πρέπει όμως μαζί με αυτά να τελειώσω και εγώ;

Όχι δεν θα με πάρει από κάτω. Η συνήθεια να βλέπουμε την καλύτερη πλευρά κάθε γεγονότος έχει περισσότερη αξία από το να έχουμε χίλια ευρώ το μήνα....

Λίλιαν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.