Έχει στη Λήμνο μάγισσες;


Πνευματιστές, χαρτομάντισσες και καφετζούδες και τα άλλα συναφή έχουν γίνει πολύ της μόδας τώρα τελευταία. Ακούμε βλέπουμε  και διαβάζουμε συνεχώς  αλλά τι γίνεται εδώ στο νησί μας;  Έχει μάγισσες;

Στη γη αυτή γεννήθηκε και μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της αρχαιότητας, η Θεωρίς της Λήμνου η μάγισσα που καταδικάστηκε σε θάνατο. Η Θεωρίς είναι "Φαρμακίς" είναι μία μάγισσα γιατί έψελνε επωδές και μοίραζε περίεργα φάρμακα για να τρελαίνει τους άνδρες  αλλά και  Λημνία "ιέρεια". Τα καβήρεια  μυστήρια ήταν στην αρχαιότητα αλλά σήμερα τι γίνεται;




 Εχθές λοιπόν ήμουν στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, όπου έγινα τυχαία ακροατής από το διπλανό τραπέζι μίας συζήτησης από μία πνευματίστρια ''μάγισσα'' και πραγματικά έμεινα έκπληκτος. Μα υπάρχουν  τέτοιες γυναίκες; Υπάρχουν τέτοια  πράγματα αναρωτήθηκα;  Βεβαίως και υπάρχουν και θύματα που τους πιστεύουν και τους συμβουλεύονται αλλά  επιτήδειοι ή άνθρωποι που έχουν συμμαχήσει. Απλώς εγώ αδιαφορώ για αυτά.


Όπως υπάρχει το νερό, η φωτιά και ο αέρας έτσι υπάρχει και η μαγεία. Είναι ένα κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο που κατά τη γνώμη μου  συνδέεται με το φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο και την ανάγκη να εξηγήσει ή να εξευμενίσει τα φυσικά φαινόμενα. Πιστεύω απόλυτα ότι είναι η σατανική τέχνη παραγωγής ορισμένων φαινομένων, για να  ενεργήσουν  τα πονηρά πνεύματα των δαιμόνων με σκοπό τη διάβρωση και τελικά την απώλεια της ανθρώπινης ψυχής.


Όλη αυτή η συζήτηση μου κίνησε τη περιέργεια. Στη δικιά μου περίπτωση ‘’δεν σκότωσε τη γάτα’’ αλλά με ενδυνάμωσε. Στο σπίτι το internet με διαφώτισε. Η μαγεία όπως διάβασα έχει πολλές μορφές: Η καθαυτό μαγεία, η μαντεία, η γοητεία, η φαρμακεία, η οιωνοσκοπία, η αστρολογία, τα φυλακτά, οι κλήδονες  και άλλα πολλά.


Στην Παλαιά Διαθήκη η Μαγεία ισοδυναμούσε με περιφρόνηση του Θεού. Στην Καινή Διαθήκη η Μαγεία αποδίδεται στα πονηρά πνεύματα που εμποδίζουν τον άνθρωπο στην πίστη. Η Εκκλησία απορρίπτει τη Μαγεία και την καταπολεμά, Τα εφόδια των πιστών είναι τα μυστήρια και κυρίως το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Με το Βάφτισμα και το Χρίσμα και με ειδικές ευχές και ακολουθίες ο πιστός ενισχύεται στον αγώνα του. Οι δυνάμεις του σκότους δεν μπορούν να νικήσουν τη δύναμη του φωτός, του Χριστού δηλαδή και των μυστηρίων του.


Οι δυνάμεις του σκότους έχουν περιορισμένο πεδίο δράσης. Η εξουσία τους πάνω στον άνθρωπο εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο, ο οποίος με τη θέληση του εκχωρεί αυτή την εξουσιοδότηση στις δυνάμεις αυτές να εξουσιάζουν πάνω του. Αν ο πιστός δεν δώσει δικαιώματα καμιά δύναμη δεν μπορεί να τον βλάψει. Αυτό βέβαια προϋποθέτει πίστη και πνευματική ζωή, συμμετοχή στα μυστήρια δηλαδή και κυρίως στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.


Με λίγα λόγια καλό είναι να μην μπερδευόμαστε με αυτά και να μη συγχέουμε πολλές φορές τα πράγματα. Σαφώς και υπάρχουν οι ψεύτες και οι τσαρλατάνοι ,οι οποίοι εκμεταλλεύονται τό κοσμάκη...αλλά από την άλλη υπάρχει και ο διάβολος που έργο του είναι να παρασύρει τους ανθρώπους στο κακό...μέσω ανθρώπων του που ασχολούνται με τη μαύρη ή τη λευκή μαγεία...που δεν έχει διαφορά γιατί και οι δύο υπηρετούν αυτόν.


Τα Μέντιουμ διαισθάνονται ή .. «βλέπουν» με την αίσθηση, αλλά χωρίς Όραση καί Ακοή μελλοντικά ή άλλα θέματα! (Συνήθως μπορούν να «κοιτούν» στο Παρελθόν)! Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να τα συμβουλευόμαστε διότι σπάνια βρίσκεις ακέραιους ανθρώπους που δεν έχουν συμμαχήσει με τον σατανά για την εξουσία και το χρήμα.


Επειδή ο Χριστός μας δίδαξε τον τρόπο και μας έδειξε τον δρόμο αφήστε τα να υπάρχουν. Η μοναδική λύση είναι η πίστη στο ΘΕΟ.


Κοσμάς ο Λαθρακουστής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάγισσες φέρτε βότανα τον πόνο μου να γειάνω. Υπάρχουν αλήθεια μάγισσες στη Λήμνο να μας γειανουνε;

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι δεν υπάρχουν μάγισσες... ακριβώς όπως δεν υπάρχει και θεός ή θεοί.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.