Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πρόσφατα έγιναν κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις εκτάκτως για να διαπιστώσουμε για μια ακόμη φορά την πλήρη κομματικοποίηση του στρατεύματος από μια επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία ενδιαφέρεται μόνον για την καρέκλα της.

Με μια απροσχημάτιστη ενέργεια επέλεξαν αξιωματικούς για τους λόγους που ξέρουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες των επιλογών. Βέβαια αυτό γίνεται πολλά χρόνια δηλαδή επιλογή αξιωματικών οι οποίοι δεν ξέρουμε εάν υπό συνθήκες αξιοκρατίας θα γινόταν αυτή η επιλογή.


Κάποτε υπήρχαν αξιωματικοί οι όποιοι αγωνιζόταν για την πατρίδα ,αγωνιζόταν και ήταν έτοιμοι να πεθάνουν στα πεδία των μαχών εάν η πατρίδα το χρειαζόταν. Τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε αξιωματικούς οι οποίοι είναι υποταγμένοι στην εξουσία ,αδιαφορώντας για τους συναδέλφους ,για το αξιόμαχο του στρατού ,αρκεί να φτάσουν στην μαύρη λιμουζίνα με την σημαία να κυματίζει. Δίνουν γη και ύδωρ σε ανίκανους πολιτικούς για αυτή την στιγμή. Όταν φτάσει η ώρα της αποστρατείας και μπουν στην ουρά τότε καταλαβαίνουν τι έκαναν αλλά είναι αργά.

Δυστυχώς το φρόνημα των αξιωματικών έχει κλονιστεί , δεν πιστεύουν την ηγεσία τους και είναι αποστασιοποιημένη από αυτήν. Πολύ από αυτούς που είναι στην ηγεσία δεν έχουν υπηρέτηση σε μονάδες εκστρατείας αλλά είναι των σαλονιών. Όλα αυτά αλλά και οι συνθήκες που ζούμε με την διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία τα πράγματα εξελίσσονται με αβέβαιο μέλλον. Είναι τα αποτελέσματα του σάπιου συστήματος που ζούμε. Ότι είναι οι πολιτικοί κάτι ανάλογο είναι πλέον και οι στρατιωτικοί ηγέτες. Αυτό βέβαια το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που έζησαν μέσα στο στράτευμα και έχουν γνώση του στρατεύματος τα τελευταία χρόνια. Οι πραγματικοί αξιωματικοί τέλειωσαν το 1993 με την τότε παραίτηση του ΣΑΓΕ.

Ας αναλάβουν οι αξιωματικοί της ευθύνες τους, ας σκεφτούν πρώτα την Ελλάδα , ας μείνουν μακριά από τους ανίκανους πολιτικούς και ας δώσουν ξανά το νόημα και την αίγλη στον αξιωματικό , με την ευθύνη τους ,με την συναδελφικότητα οι οποία τελευταία έχει κουρελιαστεί από ανίκανους αξιωματικούς για το μικροκομματικό συμφέρον ,τους οποίους επιλέγει η ανίκανη πολιτική ηγεσία .

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.