Πως εννοούμε την προσφορά στον τόπο και το νησί μας

Πλησιάζει η ώρα των εκλογών και βγαίνουν σιγά –σιγά οι παλιοί κομματάρχες για να αρχίσουν πάλι την καθοδήγηση , να πουν ποιον στηρίζουν ,πως θα ενισχύσουμε το κόμμα και ποιο είναι το συμφέρον μας.
Πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές είναι οι ποιο κρίσιμες για την χώρα μας ,αλλά και για τι νησί της Λήμνου διότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα ,και θα γίνουν ακόμη δυσκολότερα. Μέχρι τώρα έβγαιναν βουλευτές , κομματικοί και έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Τώρα δεν έχουν να τάξουν τίποτε αλλά και εάν τάξουν δεν τους πιστεύει κανένας. Άρα ο κόσμος πώς να ακούσει τον κάθε υποψήφιο, πώς να επιλέξει, αλλά και ποιον να επιλέξει. 
Μέχρι τώρα έβγαιναν στα μπαλκόνια και μοίραζαν χρήματα , θέσεις και όλοι διαγκωνίζονταν ποιος θα δώσει τα περισσότερα. Και από κάτω έτρεχαν οι ψηφοφόροι με τα χαρτιά για να δώσουν δημοκρατικά!!! την ψήφο τους. Δυστυχώς αυτό ήταν το φεουδαρχικό δημοκρατικό σύστημα που μας οδήγησε στο σήμερα. Τον κόσμο έτσι τον οδηγούσαν σε μια ψεύτικη δημοκρατία όπου τα χαρτιά της τράπουλας ήταν σημαδεμένα, διότι όλοι ψηφίζαμε αλλά μόνον μερικοί την βόλευαν. Ας δούμε ποιοι κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια την Ελλάδα ,ας δούμε ποιοι εκλέγονται τα τελευταία 30 χρόνια στο νησί, ας δούμε ποιοι είναι οι κομματάρχες και θα καταλάβετε τι εννοώ. 

Ήρθε όμως η ώρα όλοι εμείς να ακούσουμε την φωνή της καρδιάς μας , ήρθε η ώρα όπου καθένας μας θα πρέπει να ακούσει με προσοχή τον κάθε υποψήφιο και να κάνει την επιλογή που θα του πει η συνείδηση του. Τώρα ο καθένας μας φέρει μεγάλη ευθύνη για την επιλογή του . Ακούω πολλούς να λένε ότι δεν θα συμμετέχουν και ότι η άρνηση ψήφου είναι η καλύτερη επιλογή. Διαφωνώ κάθετα, διότι η μη συμμετοχή βολεύει όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Βολεύει να συμμετέχουν λιγότεροι ψηφοφόροι για να εκλεγούν αυτοί που θα επιλέξουν οι πάτρωνες της πολιτικής ,διότι να είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί οι τύποι που το παίζουν κομματάρχες, έχουν τους βολεψάκιδες οι οποίοι θα δώσουν το παρόν. Φαντασθείτε μια αποχή του κόσμου ποιον θα βόλευε. Σίγουρα θα είχαμε μια από τα ίδια , και μια ακόμη περίοδο όπου τα ίδια πρόσωπα θα έπαιζαν τον ρόλο τους στο νησί μας και στην χώρα. Φαντασθείτε ένα υπουργό που τα έβαλε με τον παπά Νικόλα να επανεκλέγει στο νησί μας , και την επόμενη χρονιά να ξαναμιλήσει ο παπάς , σίγουρα θα διατάξει την σύλληψη του εάν δεν τον απολύσει την ίδια ώρα από το τσιφλίκι του. Όλοι αυτοί οι τύποι και τα τσιράκια τους ήρθε η ώρα να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 

Οι σύγχρονοι δικολάβοι, που αλλά έλεγαν και αλλά εννοούσαν πρέπει να τους στείλουμε στον καιάδα , πρέπει να επιλέξουμε αγνούς ανθρώπους που να έχουν μπέσα και τιμή, να έχουν καθαρό λόγο και να μας λένε την αλήθεια . Προσοχή !!!!!! το παρελθόν του καθενός προδιαγράφει το μέλλον, αυτό ας το καταλάβουμε και ας επιλέξουμε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.