Πολεοδομική μελέτη Μύρινας Λήμνου


Ο βουλευτής  της περιοχής μας κ. Γαληνός, φέρνει στην επιφάνεια ένα χρόνιο πρόβλημα που έχει επιπτώσεις στη ζωή όλων μας και αφορά στην ανασύνταξη υποστηρικτικών μελετών της πολεοδομικής μελέτης Μύρινας Λήμνου.

Ευτυχώς που τέτοιες πρωτοβουλίες προωθούν λύσεις, όπως αυτή που δόθηκε με τον καραντίνα για τον καταρροϊκό πυρετό, στην Λήμνο πρόσφατα με άλλη επιτυχή παρέμβαση του βουλευτή και θα πρέπει να επιβραβεύονται από όλους μας ανεξαρτήτως πολιτικής παρατάξεως

Ας δούμε όμως το κείμενο παρέμβασης
  

Αθήνα 28 Νοεμβρίου 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: α) τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αναστάσιο Γιαννίτση
β) τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής
Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

Η πολεοδομική μελέτη της Μύρινας ανατέθηκε το 1995, ολοκληρώθηκε το 2005 και δεν έχει ακόμα καταστεί χρηστική επειδή το ΥΠΕΧΩΔΕ νυν ΥΠΕΚΑ αρνήθηκε να δεχτεί τις υποστηρικτικές μελέτες (Γεωλογική, Υδρολογική, Περιβαλλοντικές μελέτες των νεκροταφείων και μελέτη για τις Οριοθετήσεις των Ρευμάτων) τις οποίες ανέθεσε, έλεγξε και ενέκρινε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού Λέσβου.

Από το 2005 βάσει προγραμματικής σύμβασης, η οποία υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμο και την Νομαρχία, οι αρμοδιότητες διαχείρισης της μελέτης πέρασαν στον Δήμο, όπως προβλέπει ο νόμος. Συνεπώς η ανασύνταξη των υποστηρικτικών μελετών γίνεται με επιμέλεια του δήμου. Οι υποστηρικτικές μελέτες εκτελούνται από ειδικούς επιστήμονες. Λόγω της προεργασίας που υπήρξε οι εξειδικευμένοι επιστήμονες αποδέχτηκαν να συμπληρώσουν τις ελλείψεις των αρχικών μελετών και να τις προσαρμόσουν ώστε να γίνουν αποδεκτές από την αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΕ.Κ.Α. περιορίζοντας έτσι σημαντικά το κόστος.

 Οι σχετικές συμβάσεις αποστάλθηκαν στον Δήμο το 2009 ενώ εκκρεμεί η εξεύρεση των απαραίτητων πιστώσεων. Η εξεύρεση των πόρων για την ανασύνταξη των υποστηρικτικών μελετών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αξιοποιηθεί η πολεοδομική μελέτη της Μύρινας, και να μην χαθεί η σημαντική επένδυση σε οικονομικούς πόρους και χρόνο που έχει έως τώρα γίνει γι αυτό το έργο.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί τι σκοπεύουν να πράξουν ώστε να εξευρεθούν οι πόροι για την ανασύνταξη των υποστηρικτικών μελετών της πολεοδομικής μελέτης της Μύρινας Λήμνου;
Ο Ερωτών Βουλευτής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.