Προτεραιότητα στη σίτιση και στη στέγαση των φοιτητών της Λήμνου


 Η δωρεάν σίτιση είναι κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος και είναι δικαίωμα του κάθε φοιτητή. Σαν τέτοιο πρέπει να το υπερασπιστούμε!. Ωστόσο παρατηρείται, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μια έντονη προσπάθεια να άρουν από τις συνειδήσεις των φοιτητών το δικαίωμα αυτό, υποβαθμίζοντας την ποιότητα του φαγητού και απαιτώντας την επίδειξη πάσο, έτσι ώστε σταδιακά να προχωρήσουν στην εισαγωγή «κομίστρων».


Ειδικά σε αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν επιβάλλει τέτοιες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των γονιών , που το κόστος της φοιτητικής ζωής έχει εκτιναχθεί τόσο, που δεν είναι λίγοι αυτοί που γυρίζουν στις πόλεις τους και έρχονται μόνο για να δώσουν μαθήματα.  

Τι γίνεται όμως στη Λήμνο;

Οι προσπάθειες για την εξεύρεση φοιτητικής στέγης, αλλά και εστιατορίων για τη σίτιση των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου εδώ στη Λήμνο, μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες. Δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των ξενοδόχων ή των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων του νησιού για την παροχή προς ενοικίαση κάποιου χώρου που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες, αλλά και στις προϋποθέσεις που θέτει το Πανεπιστήμιο στο σχετικό διαγωνισμό . Μέχρι σήμερα έχουν προταθεί διάφοροι χώροι, με επικρατέστερο το ξενοδοχείο «Κάστρο», αλλά κυρίως τα ιδιοκτησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, δυσχεραίνουν οποιεσδήποτε συζητήσεις γίνονται για την αξιοποίησή του.

Σ’ ό,τι αφορά στο θέμα της σίτισης, αν και στον πρώτο διαγωνισμό δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες  δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εστιατόρια της πόλης ώστε να παρέχεται στους φοιτητές πλήρης δωρεάν σίτιση.

Η  τοπική αυτοδιοίκηση και ο σύλλογος φίλων του Πανεπιστημίου πρέπει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους φοιτητές, που ειδικότερα τη φετινή χρονιά, λόγω και των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια, θα χρειαστούν σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς όπως υποστηρίζει θα πρέπει να παρέχονται κίνητρα για να μπορέσουν ακόμη περισσότεροι φοιτητές να πάνε στη Λήμνο για σπουδές.

Οι καλές προθέσεις και τα ευχολόγια δεν αυτό που χρειάζονται οι φοιτητές μας κύριε Δήμαρχε. Λύση έχετε; 

Μόλλη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.