Εκλέγοντες και εκλεγόμενοι

Έγιναν λοιπόν οι εκλογές στο επιμελητήριο Λήμνου και εκλέχτηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο για την επόμενη τετραετία . Η συμμέτοχη ήταν αποκαρδιωτική , όταν επί συνόλω 1600 εγγεγραμμένων ψήφισαν μόνον 357, δηλαδή περίπου το 22% . Απείχε το 78% για διάφορους λόγους που ο καθένας μπορεί να προβάλει. Το πρόβλημα φίλοι μου δεν είναι το ποιος εκλέχτηκε αλλά αν αντιλαμβάνεσθε αυτό που γίνεται. Η μη συμμετοχή σε τέτοιες διαδικασίες που αφορούν τόσο σημαντικά πράγματα για το νησί μας είναι αν μη τι άλλο καταστροφική.


Το Επιμελητήριο εκπροσωπεί ένα σημαντικό τμήμα του οικονομικού γίγνεσθαι του νησιού μας και μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο νησί εάν και εφόσον αυτοί που εκλέγονται έχουν όρεξη για προσφορά και δεν έχουν υστερόβουλες σκέψεις. Μέχρι σήμερα με όσους φίλους μίλησα πολλοί είναι αποστασιοποιημένοι από τις διεργασίες με την δικαιολογία «τι να συμμετέχω αφού δεν κάνει τίποτε». ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με αυτήν την αντιμετώπιση και αντίληψη για τον απλούστατο λόγο ,ότι όλοι πληρώνεται και θα έπρεπε τουλάχιστον να έχετε την απαίτηση της ενημέρωσης για το τι μπορεί να σας προσφέρει αυτό που πληρώνεται. Σε άλλες χώρες τα επιμελητήρια είναι σε κάθε τόπο γραμμή αναφοράς για κάθε οικονομική δραστηριότητα , και όλοι για ενημερωθούν για την οικονομική ευρωστία του τόπου ξεκινούν από το επιμελητήριο. Στην Ελλάδα και στην Λήμνο έχουν γίνει παραμάγαζα.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε και άλλες εκλογικές αναμετρήσεις σε διαφόρους τομείς. Εγώ λοιπόν σας προτρέπω με καθολική συμμετοχή ,ώστε και αυτοί που εκλέγονται να έχουν μεγαλύτερη δύναμη αλλά και διότι από εδώ και πέρα εμείς με την ψήφο μας θα προδιαγράφομαι το μέλλον μας με τους ανθρώπους που εκλέγουμε. Τα κομματικά τερτίπια έχουν τελειώσει και τα κόμματα θα αλλάξουν νοοτροπία και προσανατολισμό διότι με αυτά που έκαναν τα τελευταία χρόνια απέτυχαν οικτρά.

Η ψήφος λοιπόν κατά την λαϊκή παροιμία, «τα πορτοκάλια του χωριού γεμίζουνε βαπόρι , ότι είναι ο εκλεγείς είναι και οι ψηφοφόροι» ας αντικατοπτρίζει το σύνολο των ψηφοφόρων και όχι δείγμα ψηφοφόρων, διότι μπορεί να εκλεγούν κάποιοι οι όποιοι είναι σαν την κυβέρνηση που είχαμε!!!!!!! και κάτι χειρότερο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Λημνιακού επιμελητηρίου είναι το παρακάτω.
Παπαδόπουλος Παναγιώτης
Παπαδόπουλος Ιάκωβος
Στεφανιδάκη Φωτεινή
Παρίσσου Αικατερίνη
Χασάπης Σωτήριος
Καλή επιτυχία και καλή συνεργασία

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.