Λήμνος και τώρα τι;


Η κρίση στην χώρα συνεχίζει να βαθαίνει και το μέλλον είναι αβέβαιο για το εάν θα υπάρξει μια νέα αρχή , που να μπορέσει ο κόσμος να ονειρευτεί ξανά και να δώσουμε κάποια προοπτική για τα παιδιά μας. Στο νησί μας η κρίση είναι ακόμη στην αρχή, αλλά όταν θα φτάσει και σε μας θα είμαστε σε τραγική κατάσταση. Αν σε προηγούμενες κρίσεις το νησί μας έζησε έγινε διότι υπήρχαν υποδομές αυτάρκειας της κάθε οικογενείας , που σήμερα δυστυχώς είναι ανύπαρκτες. Σκεφτείτε να κοπούν ξαφνικά οι μισθοί και οι συντάξεις για δυο μήνες τι θα επακολουθήσει. Η ανεργία στο νησί σε πολλούς κλάδους θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς η χρηματοδότηση αργεί.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε παλαιότερες κρίσεις οι παππούδες μας έφευγαν στην γειτονική χωρά (Τουρκία)για το μεροκάματο Αϊβαλή –Σμύρνη - Τσεσμέ. Λέτε να το ξαναδούμε?

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει ώστε να βοηθήσουμε την ντόπια οικονομία? Άμεσα όλοι οι φορείς του νησιού θα έπρεπε να δραστηριοποιηθούν (περιφέρεια ,δήμος , σύλλογοι, εμπορικό επιμελητήριο κλπ.) στα εξής:

α. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να προμηθεύονται τα προϊόντα τους από την ντόπια αγορά. Ουδεμία προμήθεια να γίνεται εκτός Λήμνου εάν δεν ψάχνεται διεξοδικά η αγορά του νησιού .
β. Εργατοτεχνικό προσωπικό μόνον οι διαμένοντες στο νησί οι οποίοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και να εργαστούν με λογικές τιμές και όχι όπως ήξεραν.
γ. Έμποροι να χαμηλώσουν τις τιμές στο ελάχιστο δυνατό κέρδος ώστε ο κόσμος να βγει στην αγορά.
δ. Προώθηση των τοπικών προϊόντων στην αγορά με ανταγωνιστικές τιμές και εν συνεχεία τα εκτός Λήμνου.
ε. Εν όψει της τουριστικής περιόδου να χαμηλώσουν οι τιμές στα τουριστικά καταλύματα από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος με τιμές ελκυστικές και ανταγωνιστικές με άλλες περιοχές, ώστε να προσελκύσουν τουρίστες ,και συμμετοχή της Λήμνου σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις.
στ. Ένωση Γεωργικών συνεταιρισμών να δραστηριοποιηθεί και να βρει εάν μπορεί στις γειτονικές χώρες να εξάγει κρασιά, και ότι άλλο γεωργικό προϊόν είναι δυνατό να εξαχτεί.
ζ. Ενοίκια να χαμηλώσουν τις απαιτήσεις τους οι ιδιοκτήτες ώστε να μπορέσουν να κρατηθούν οι έμποροι διότι τελικά η ζημία εάν κλείσει ένα κατάστημα είναι και για τους δυο.
Και πολλά ακόμη.

Μην περιμένετε να μας βοηθήσει κανένας εμείς πρέπει να δραστηριοποιηθούμε άμεσα για να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας , διότι οι κλέφτες έχουν άλλα στο μυαλό τους και όχι εμάς. Ας δούμε την ακμάζουσα αγορά της γείτονας χώρας και ας πάρουμε ότι μπορούμε αποβαλόντας υστερικούς ψευτοπατριωτισμούς οι οποίοι είναι μιας άλλης εποχής. Ας ρωτήσουμε τους Θασίτες και τους Θεσσαλονίκεις. Στην γραμμή Σμύρνης – Μυτιλήνης-Θεσσαλονίκης- Σκιάθο-Σκόπελο και αντίστροφα εμείς, «η Λήμνος» γιατί είμαστε απέξω ξέρει κανένας από τους εκλεγμένους να μας πει?

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.