Έφυγεν η Λαϊστέρα....!!!

Φώτο Θ.Μπαβέας
 Ο φίλος μου ο Πανίκας με έχει ταράξει στο δούλεμα με τα πανηγύρια  στη Λήμνο τώρα τελευταία και έχει δίκιο. «Σο πράις έφυγεν η Λαϊστέρα....!!!;» Με ρωτάει «Το χαιρετήσατε το Aqua Maria.Τι γίνεται τώρα;» Τι  να του πω! 'Οτι όλη η Ελλάδα  γέλασε μαζί μας; Ότι σε λίγο θα γίνει διαφημιστικό σλόγκαν στην τηλεόραση; Θα ακούμε κουνάει το καράβι, κουνάει και θα γελάνε όλοι μαζί μας!!!!. 

Άσχετα αν είμαι ευχαριστημένη με τη παρουσίαση του προβλήματος από τους εκπροσώπους του Δήμου μας ή όχι πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στο Δήμo Λήμνου που  μπήκε μπροστά και πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις. Πού να δούμε δήμαρχο ή έπαρχο άλλες εποχές.  Το πρόβλημα όμως που απασχολεί τόσα χρόνια το νησί μας δεν λύθηκε. Τον κύριο υπουργό τον άκουσα. Ας μην εκφραστώ καλύτερα.  Χρόνο ήθελε μέχρι τις εκλογές . Τα φιλέτα είναι αλλού και όχι στη Λήμνο. Δυστυχώς έτσι σκέπτονται οι πολιτικοί μας. Ας είμαστε ρεαλιστές. Εμείς όμως τι κάναμε; Πείσαμε ότι είμαστε σοβαροί και αποφασισμένοι;


 Δεν είναι το θέμα μας αν κουνάει το καράβι η αν δεν κουνάει. Είναι η παλαιότητα του πλοίου και  η χωρητικότητα του που  μας υποβαθμίζει ως τουριστικό προορισμό  το καλοκαίρι αφού δεν είναι λίγες οι φορές που αφήνει έξω επιβάτες και αυτοκίνητα. Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε  κάθε μέρα χαλάνε οι μηχανές του και κάθε τόσο ανοίγουν τρύπες που τις βουλώνουν μέ τσιμέντο.  

Είναι ένα καράβι σαράντα χρόνων. Όσα λίφτινγκ και να κάνει η γριά, παραμένει πάντα γριά. Είναι ένα πλοίο που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες του νησιού την καλοκαιρινή περίοδο. Είναι το καράβι που αντικατέστησε τον Ταξιάρχη, ένα πλοίο διασκευασμένο ποταμόπλοιο που κουβαλάει ζώα εξίσου παλιό και με μικρή χωρητικότητα.

Μήπως πρέπει να ασχοληθούμε με την ουσία και να δούμε ποίος συμφώνησε και υπέγραψαν τις συμβάσεις!

Ποίος έκανε το πρωτόκολλο που πρέπε να τηρεί τα πλοίο της σύμβασης;
Πείτε κύριε Δήμαρχε  όλη αλήθεια.

Όσο για τη συνέχεια πρώτα ας γίνουμε σοβαροί και μετά βλέπουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.