Ο ΕΣ στο γηροκομείο

Φωτο Θ. Μπαβέας
 Ο Ε.Σ. είναι πάντα παρών όπου απαιτείται ανθρώπινη προσφορά εθελοντισμού και ιδιαίτερα κοντά στους ηλικιωμένους και σε όσους χρειάζονται αγάπη , συμπαράσταση . Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε. 

H μικρή γιορτή που διοργανώθηκε για την κοπή της πίτας στο γηροκομείο Λήμνου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο ήταν πράγματι πολύ συγκινητική.Οι εθελόντριες του Ε.Σ. πάντα εκεί στην πρώτη γραμμή κοντά στους ανήμπορους ηλικιωμένους, έτοιμες να προσφέρουτη  την αγάπη τους και την βοήθεια τους. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι οι εθελόντριες ..................................



με την τακτική  παρουσία στο χώρο του γηροκομείου, καθημερινά προσφέρουν την αγάπη και την φροντίδα τους στους ηλικιωμένους που το μόνο που έχουν ανάγκη είναι λίγη συντροφιά ,ένα χάδι, λίγη κουβέντα.

Μεγάλη και πολύ θετική εντύπωση έκανε σε όλους μας η παρουσία δυο φοιτητριών και ενός καθηγητή του Πανεπιστημίου Λήμνου. Οι δυο νέες κοπέλες ενδιαφέρονται για το έργο του Ε.Σ. θέλουν να εκπαιδευτούν σαν εθελόντριες μόλις δημιουργηθεί το επόμενο τμήμα του Ε.Σ.και αυτο επιβεβαιώνει ακόμα μιά φορά  ότι οι νέοι μας έχουν τόσο πολλα να δώσουν αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και φυσικά κάποιος να τους δείξει τον τροπο της εθελοντικής προσφοράς.

Στην μικρή αυτή γιορτή μετά την κοπή της πίτας μοιράστηκαν και δώρα και γλυκά σε όλους. Το σημαντικότερο όμως όλων ήταν η χαρά που είδαμε να ζωγραφίζεται στα πρόσωπα των γερόντων που για όλους εμάς ήταν μία ευχαρίστηση και ένα κίνητρο να προσπαθήσουμε περισσότερο και να ανεβάσουμε το πνέυμα του εθελοντισμού στο νησί μας πάντα υπό την αιγίδα του Ε.Σ.
Καλή Χρονιά στον ΕΣ. Καλή χρονιά στις εθελόντριες της Λήμνου

Μόλλη Μαχαίρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.