Γιατι μας μισούν οι κουτόφραγκοι....

Η στάση ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη απέναντί μας σε συνδυασμό με τη δυσπιστία που υπάρχει γύρω από τους Έλληνες έχει προβληματίσει κατά καιρούς και τους πιο αυστηρούς κριτές μας. Γιατί τόσο έντονος Ευρωπαϊκός ανθελληνισμός;

Αυτή η μαζική υστερία κατά της πατρίδας μας παρόλο που σε κάποιο βαθμό είναι δικαιολογημένη  εξαιτίας της ανοργανωσιάς  και της αθέτησης των υποσχέσεών μας, έχει λάβει μορφή υστερίας από τους Αγγλοσάξονες, και τους Γερμανούς που κάνουν κάθε τι για να μας εξευτελίσουν.  Δεν είμαστε μόνο εμείς με οικονομικά προβλήματα. Γιατί δεν ξεφτιλίζουν τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς που είναι στην ίδια μοίρα;

O Φρειδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους, στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,  κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος και εξηγεί με τον δικό του τρόπο γιατί όλοι αυτοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να ταπεινώσουν τον Έλληνα.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του…

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

Και εμείς τι κάνουμε; Το ένα λάθος μετά το άλλο. Τρωγόμαστε σαν τα κοράκια.  Είπε ο ένας τάδε, μας τα έχωσε ο άλλος γιατί…… Ε και; Εθνική συνεννόηση είχαμε μόνο σε πόλεμο και σε εξωτερική απειλή. Ας θεωρήσουμε ότι έχουμε πόλεμο και ας ξεκινήσουμε να αγωνιζόμαστε. …..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.