Συγκοινωνίες Λήμνου


Το πρόβλημα των συγκοινωνιών στην Λήμνου είναι διαχρονικό και δυσεπίλυτο για πολλούς και διαφόρους λόγους. Αν ψάξουμε να δούμε από πότε ταλανίζει αυτό το σοβαρό πρόβλημα το νησί τότε θα ξαφνιαστούμε, διότι είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από 1936 μέχρι σήμερα. Εκτός μικρών περιόδων με καλές συγκοινωνίες που κάποιοι Λημνιοι; KAI OXI ΜΟΝΟΝ έβαλαν το χέρι τους για να τις ακυρώσουν..........


Τα τελευταία χρόνια όμως το πρόβλημα έχει οξυνθεί παρά πολύ διότι σήμερα οι καλές συγκοινωνίες ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ενός τόπου. Είναι απαραίτητες διότι χωρίς καλές συγκοινωνίες ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει σε έναν ακριτικό και δυσπρόσιτο νησί ,δεν μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στη ηπειρωτική χώρα , δεν μπορεί να γιατρευτεί, και πολλά άλλα.

Σήμερα έχουμε τις χειρότερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες , τις χειρότερες και ακριβότερες αεροπορικές συγκοινωνίες. Ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Αθηνά κοστίζει 163 ευρώ και μια διαμονή για να κάνεις τις δουλειές σου με την σημερινή καχεξία καθιστούν το ταξίδι απαγορευτικό , για ένα συνταξιούχο του ΟΓΑ που θέλει να γιατρευτεί είναι αδύνατο και απραγματοποίητο. Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά στόχος μου είναι να δούμε τώρα τι κάνουμε.

Γιατί όμως είμαστε εδώ τι έφταιξε και μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα; Από μια ερεύνα που έκανα το πρόβλημα είμαστε εμείς οι Λημνιοί και η ασυνεννοησία. Κάποιοι οι οποίοι κατά καιρούς όπως και σήμερα θέλησαν να λύσουν το πρόβλημα το κάνουν λάθος , άλλοι μέσα στους αγωνιστές προσπαθούν να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα και τα οικονομικά τους οφέλη, άλλοι για την προσωπική τους προβολή και άλλοι για πολιτική εκμετάλλευση. Μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο είναι τρεις παλαιοί Δήμαρχοι και ένας Αντιδήμαρχος οι οποίοι έχουν διαδραματίσει σοβαρό ρολό για την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Η λύση υπάρχει αρκεί να θελήσουμε να την δούμε στην πραγματική σημερινή κατάσταση και με συνεννόηση όλων των μερών να δοθεί ένα οργανωμένο μακροπρόθεσμο σχέδιο το οποίο θα δώσει συγκοινωνίες καλές σύγχρονες και αναπτυξιακές. Οι πολλαπλότητα των πλοίων , η επαφή της Λήμνου με πολλά λιμάνια θα φέρει τα καλά πλοία και την ανάπτυξη.

Ο Δήμος , η Περιφέρεια θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα χωρίς αλαλαγμούς ντουντούκες και ΠΑΡΤΥ , χωρίς την απαράδεκτη και ένοχη σιωπή κάποιων θεσμικών ,και μέσα από σοβαρές (εάν μπορούν) διαπραγματεύσεις να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι σε εμάς να το λύσουμε και όχι των εταιριών ή του κάθε υπουργού.

Η εποχή των συγκεντρώσεων πέρασε το χρήμα δεν υπάρχει και οι πολιτικές κουτοπονηριές έχουν τελειώσει. Ο κάθε εφοπλιστής και ο κάθε έμπορος όταν κάνει μια δουλειά θέλει το κέρδος. Το κράτος και οι τοπικοί φορείς πρέπει να θέτουν κανόνες οι οποίοι να εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον αλλά και τις εταιρίες. Καμία εταιρία δεν θα πληρώσει από την τσέπη της για εμάς. Όλα τα άλλα λαϊκίστικα εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Εμείς πρέπει να έχουμε την λύση για να την διαπραγματευτούμε και όχι να περιμένουμε από άλλους να μας βρουν λύση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.