Εξοργισμένοι οι Λημνιοί με το κόστος των αεροπορικών εισητηρίων


Ο βουλευτής του νομού μας κ. Σπύρος Γαληνός με σχετική επερώτησή του στη βουλή μεταφέρει την οργή και την απόγνωση των κατοίκων της Λήμνου, οι οποίοι έχουν φτάσει να πληρώνουν 163 ευρώ για ένα απλό αεροπορικό εισιτήριο για Αθήνα.

Για έναν συνταξιούχο του ΟΓΑ που πρέπει να επισκεφτεί γιατρό στην Αθήνα, αναφέρει ο κ. Γαληνός, τα μεταφορικά και μόνον, ισοδυναμούν με την σύνταξη για ενάμισι μήνα. Άνθρωποι, κάθε εισοδηματικής κατάστασης, που περιμένουν δύο και τρεις ημέρες στο Λαύριο λόγω των διαδοχικών απαγορευτικών απόπλου, εξαναγκάζονται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για ένα αεροπορικό εισιτήριο...............


 Ο κάτοικος της Λήμνου, νησιώτης και ακρίτας, τιμωρείται επειδή επιμένει να παραμένει στον τόπο του. Νοιώθει απομονωμένος και παγιδευμένος. Από την μία από τις πολύ κακής ποιότητας ακτοπλοϊκές συνδέσεις και από την άλλη από  τα υπέρογκα εισιτήρια  και τους χρόνους πτήσεων της Ολυμπιακής που τον εξαναγκάζουν σε αθέλητες διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Θα συμφωνήσουμε απόλυτα και θα συγχαρούμε τον βουλευτή για την πρωτοβουλία του αυτή και θα επαναλάβουμε και εμείς την απορία του.  Θέλει πραγματικά η ελληνική πολιτεία  να παραμείνουν οι κάτοικοι της Λήμνου στον τόπο τους; Γιατί εάν αυτός είναι ο στόχος, πρέπει να υπάρξει ουσιαστική, αποτελεσματική και άμεση παρέμβαση από μέρους της κυβέρνησης στους όρους σύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Θα περιμένουμε να δούμε αντίστοιχη ενέργεια του περιφερειάρχη μας εφόσον βέβαια καταδεχθεί να ασχοληθεί και λίγο για τη Λήμνο.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε τον περιφερειάρχη και τους περιφερικούς μην τους ενοχλείτε έχουν σοβαρότερα προβλήματα να λύσουν και σκέπτονται. Όταν ξυπνήσουν από τον λήθαργο τους θα ζητήσουν ευθύνες γιατί δεν τους ξυπνήσαμε. Ανθρωπάκια τα οποία βρέθηκαν σε καίριες θέσεις για μια χαμένη περίοδο. Ας προσέχαμε. Αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.