Γιατι Chiosshop και όχι Limnosshop


 

 Περπάτησα  μεσ’ τις γιορτές στο Πειραιά και βρήκα ένα  κατάστημα πολύ γραφικό που πραγματικά το ζήλεψα. Ήταν το Chios shop. Από τις φωτογραφίες βλέπετε την επωνυμία και τα τοπικά προϊόντα της Χίου που πουλούσε ένα ιδιωτικό μαγαζί που είχε την επωνυμία.


Ζήλεψα πραγματικά και εκνευρίστηκα ταυτόχρονα. Γιατί οι Χιώτες είπα μέσα μου και όχι οι Λημνιοί. Δεν θα μπορούσε να υπήρχε ένα Limnos shop; Δεν θα μπορούσε να προκληθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία σε μία φίρμα με σήμα κατατεθέν που θα πουλούσε μόνο Λημνιακά προϊόντα.




Είχαμε το Lesvos shop και πάθαμε αυτά που πάθαμε, θα μου απαντούσε κάποιος. Παραμύθια . Το Lesvosshop δεν ήταν μία επωνυμία την οποία αγόραζε κάποιος ιδιώτης για να πουλήσει Λεσβιακά προιόντα. Ηταν μία επιχείρηση νομαρχιακή γιαυτό και έπεσε έξω. Όσο για τη συσκευασία, το θέμα είναι απλό. Αν ο Δήμος είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα του ονόματος και το είχε επιβάλει σε όλες τις Λημνιακές συσκευασίες, τότε οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει μία μικρή γωνιά στο μαγαζί του ή να δημιουργήσει ένα Limnos shop αγοράζοντας την επωνυμία.


Ανάπτυξη δεν θέλουμε; Θα τα περιμένουμε όλα από τους φίλους μας τους Μυτιληνιούς. Πειράζει που θέλω να είμαι Λήμνιος και να το δείχνω;
Γιατί Chiosshop και όχι Limnosshop λοιπόν; Μήπως τελικά οι Χιώτες είναι καλύτεροι από εμάς;


Ιωάννης Τριανταφυλλίδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.