Λήμνος σε μικρογραφία η Ελλάδα


Όταν γράφτηκε το κείμενο της 24/12/2011 για την κάκιστη συμπεριφορά της υποτιθεμένης ανεξάρτητης δικαιοσύνης προς το ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι θα υπήρχε τέτοια εξέλιξη με μια αντιπαράθεση η οποία αν μη τι άλλο δείχνει μεγάλο ενδο-παραταξιακό χάσμα. Δεν ξέρω αν όλα αυτά, τα οποία καταμαρτυρούν στον τέως Νομάρχη και Έπαρχο είναι αληθινά και εάν θα βγουν στην επιφάνεια, εάν δηλαδή υπάρχουν έγγραφα που τα στοιχειοθετούν αλλά εάν είναι πραγματικά, τότε δικαιολογείται  ότι η Λήμνος να είναι σε αυτήν την κατάσταση και κατ' αντιστοιχία  η Ελλάδα έχει φτάσει στην κατάσταση που είναι σήμερα . Όταν δηλαδή κάποιοι  δεν έχουν σκοπό την προσφορά αλλά τα προσωπικά οφέλη, τότε δυστυχώς υπάρχει αποτυχία.


Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι ούτε χόμπι, ούτε χώρος πλουτισμού τον όποιο μετέτρεψαν κάποιοι καιροσκόποι σε όλη την κλίμακα της δημόσιας ζωής από το πρόεδρο της δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο κλητήρα. Βλέπουμε καταγγελίες σε όλη την χώρα  για κλοπές καταχρήσεις και κανένας δεν συλλαμβάνεται. Έπιασαν ένα καλόγερο και μέσα σε τρεις ήμερες όλο το σκηνικό αποκαλύφθηκε ότι ήταν στημένο από το Γιώργο Παπανδρέου και την παρέα του κατά τον Καρατζαφέρη όπως τα είπε στο ΣΚΑΙ 29/11/2011. Βλέπουμε όμως και στο νησί μας να γίνονται παρεμφερή πράγματα τα οποία μας στεναχωρούν διότι είμαστε μικρή κοινωνία και μαθαίνονται.

Όσο θα είμαι στο νησί θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ να αλλάξουμε παρέα και να ξεφύγουμε από αυτή την μιζέρια . Εγώ θα είμαι εδώ και να είστε σίγουροι ότι όσο περνά ο χρόνος θα έχουμε αρκετές αντιπαραθέσεις με το στραβό και το άδικο, αλλά θα προτιμούσα να είναι με επιχειρήματα και όχι με ανούσιες προσβολές, ύβρεις και συκοφαντίες. Ο κόσμος μας ξέρει όλους και δεν χρειάζεται να προσβάλουμε, αλλά να προσπαθούμε για το νησί μας όλοι μαζί από όποια θέση και αν είμαστε.

Όσο για την κόντρα του τέως με την κύρια Μαχαίρα ο κόσμος γνωρίζει τι ακριβώς έχει γίνει και ποιος είναι το θύμα αλλά και ότι της φέρθηκαν ανέντιμα. Σίγουρα το κακό έγινε και δεν επανορθώνεται. Σίγουρα υπέστη μία απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομική βλάβη και σίγουρα θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν αλλιώς εάν δεν υπήρχαν υστερόβουλες σκέψεις και δεν ξέρω τι άλλο.

Να είστε σίγουροι ότι καθένας μας στο τέλος αμείβεται για τις πράξεις του και για την προσφορά του όποια και εάν είναι, και σίγουρα πάντα στο τέλος κερδίζει το δίκιο.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.