V.I.P. Κάρτα Μέλους Τ.Ο. Νέας Δημοκρατιας Μύρινας Λήμνου

Το να αναπαράγουμε άκριτα ότι έλλειμα δημοκρατίας αποτελεί η μη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, θεωρώ ότι όχι μόνο προκαλούν το κοινό, αλλά μας θυμίζει πόσο μακριά από την αθηναϊκή επινόηση του 5ου αιώνα είναι οι μεταπολιτευτικές μας δημοκρατίες. 

Με νόμο του 2002, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης δεν καθορίζεται από τα κόμματα, όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά αυξομειώνεται ανάλογα με τον κρατικό προϋπολογισμό. Το κεκτιμένο της κρατικής επιχορήγησης μαζί με το υφιστάμενο πλαίσιο που το συνοδεύει έχει ξεπεράσει τα όρια του σκανδάλου. Χαρακτηριστική είναι η κίνηση του Υπουργού των Εσωτερικών κου Γιαννίτση, προς τον 


Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κον Αθ. Τσούρα ορίζοντας ως πλαίσιο θεματολογίας:
1.       Χρηματοδότηση (τακτική – εκλογική) των κομμάτων
2.       Δυνατότητα προεξόφλησης κρατικής χρηματοδότησης
3.       Αντιμετώπιση χρεών των κομμάτων προς τις Τράπεζες
4.       Θέματα διαφάνειας και ελέγχου οικονομικών των κομμάτων και πολιτικών προσώπων

Ο προνομιακός υπερδανεισμός των δύο μεγαλύτερων κομμάτων όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς των Τραπεζών ξεπερνά τα 230 εκ. Ευρώ.

Αναλυτικά τα κόμματα πήραν τα εξής ποσά το 2010:
ΠΑΣΟΚ                  1.768.724€
Ν.Δ.                       1.344.300€
Κ.Κ.Ε                      418.936€
ΛΑΟΣ                    356.412€

Επίσης, για το 2011:
ΠΑΣΟΚ                  1.941.547€
Ν.Δ.                       1.517.818€
Κ.Κ.Ε                      466.526€
ΛΑΟΣ                    389.063€
ΣΥΡΙΖΑ                  347.366€

Ειδικότερα για τη Ν.Δ., της οποίας είμαι μέλος, οι περίπου 250 εργαζόμενοι στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης αναμένουν τους μισθούς Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τη μισθοδοσία η Ν.Δ. οφείλει και ένα μεγάλο αριθμό ενοικίων ενώ έχει κηρύξει στάση πληρωμών στους προμηθευτές της. Όλα αυτά συμβαίνουν παρά το πρόσφατο δάνειο που έλαβε από την Τράπεζα Αττικής.

Που είναι τα τζάκια της Ν.Δ.? Που είναι οι μεγαλοβουλευτές και τα μεγαλοστελέχη που πληρώθηκαν αδρά για τις άχρηστες υπηρεσίες και σαδομάχησαν πάνω στο κορμί της? Ειναι εδώ με «νέες» ιδέες κατά τα πρότυπα των αμερικανικών πολιτικών σχηματισμών. Ούτε και σε αυτό δεν μπορούν να πρωτοτυπήσουν. Ακόμα και σε αυτό αντιγραφή!! Στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τη Συγγρού, θα κυκλοφορήσει η κάρτα VIP

Η κάρτα αυτή θα παρέχει κομματικά προνόμια όπως Dinner με το Στρατηγό Αβραμόπουλο, με τον αμίλητο Υπουργό Εξωτερικών Δήμα, για τσάι με το Πρόεδρο ή τους Αντιπροέδρους του κόμματος, καθώς και τακτική ενημέρωση για όλα τα κομματικά δρώμενα.                                               Το κόστος..... μόνο 2.000€.

Όλα αυτά θα συμβούν πανελλαδικά και ειδικότερα στις τοπικές της Λήμνου στις οποίες οι ουρές θα φτάνουν μέχρι τον Κουντουρά. Ας σοβαρευτούμε. Έχω ακούσει πολλές φορές για έντιμη και σοβαρή διακυβέρνηση από τη Ν.Δ. καθώς και για έντιμα και σοβαρά στελέχη. Θα ήθελα να ξέρω ποια είναι αυτά που στο άνοιγμα των λογαριασμών των Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία δηλώνουν ότι μια τέτοια ενέργεια αποτελεί ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό. Όπως επίσης, ποια θα είναι η απάντηση στο Γερμανό φορολογούμενο ότι πληρώνει 0,7-0,8€ όσον αφορά την κομματική χρηματοδότηση, ενώ ο Έλληνας 10€.

Ως έντιμος Νεοδημοκράτης και Έλληνας πολίτης πιστεύω ότι είναι καιρός να αρχίσει μία σοβαρή συζήτηση για την κρατική οικονομική στήριξη που απολαμβάνουν τα κόμματα. Το κράτος και οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν πρέπει και δεν μπορούν να αναλάβουν την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους. Πρέπει να σταματήσει η άντληση εσόδων μέσω τραπεζικού δανεισμού με εκχώρηση ως εγγύηση τις ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ετήσιες κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Οι δικαιολογίες του τύπου ότι το ελληνικό κομματικό σύστημα μόνο έτσι θα εξέλθει από το αδιαφανές καθεστώς των ενισχύσεων από πολυποίκιλα συνήθως ανώνυμα συμφέροντα ακούγονται κίβδηλες ως το τελευταίο τους κύτταρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Φ.
Μύρινα Λήμνου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.