Η κουζίνα του internet


Η κουζίνα, εκτός από ταλέντο, μεράκι και διάθεση, χρειάζεται και... μυστικά. Και συγκεκριμένα τα μυστικά που γνωρίζουν οι σεφ, και που μικρά ή μεγάλα μπορούν να αλλάξουν την υφή των πιάτων μας, την εικόνα των συνταγών που μαγειρεύουμε και γενικότερα τον «αέρα» των δημιουργιών μας. Xιλιάδες ιστότοποι μαγειρικής έχουν δημιουργηθεί για να  σας βοηθήσουν να πάρετε ιδέες και να ανανεώσετε τις γεύσεις που δημιουργείτε στο σπίτι σας.
Προτείνω τις παρακάτω σελίδες:


Το www.cookle.gr είναι το ελληνικό ψαχτήρι της μαγειρικής.
Το http://greekfoodblogs.com, συγκεντρώνει όλους τους Έλληνες που διαθέτουν σημαντικά blogs μαγειρικής.
Το γνωστό http://www.elais.gr/

Υπάρχουν χιλιάδες ξενόγλωσσα blogs και sites, τα οποια βέβαια με τη μετάφραση που μας παρέχει η google μπορεί να δώσουν  έξυπνες ιδέες. 
Εγώ προτιμώ το http://punchfork.com/  με κατηγοριοποιημένες συνταγές  ανάλογα, με τη «δημοτικότητά» τους και το πόσο «φρέσκιες» είναι. Επιλέγοντας κάποια από αυτές με το ποντίκι σας βλέπετε τα υλικά και την πηγή από όπου προέρχεται η συνταγή, ενώ αν θέλετε περισσότερα, μεταφέρεστε με ένα κλικ στον ιστότοπο που πρωτο-δημοσίευσε τη συνταγή. Το καλό στην υπόθεση είναι πως ήδη με την πρώτη ματιά χορταίνει το μάτι, αφού οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι πολλές και... γαργαλιστικές.

Επειδή λοιπόν η κουζίνα όπως λένε στη αργκό είναι must mία επίσκεψη στους ιστοτόπους αυτούς θα ανανεώσει την αυτοπεποίθησή μας και το καθημερινό μας συνταγολόγιο στο σπίτι.

Μόλλη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.