Λήμνος: το σχόλιο του Σαββάτου

Η Ελλάδα προσπαθεί να οδηγηθεί στην ανάκαμψη την προβληματική της επιχείρηση, αναθέτοντας τη διάσωση στους ‘’φωστήρες’’ που είναι ήδη  σαράντα χρόνια στη πολιτική ζωή της χώρας και  μας καταδίκασαν στο σήμερα. Δεν αναφέρομαι σε κόμματα, αναφέρομαι σε πρόσωπα. Το κλειστό σύστημα πολιτευτών -οι οικογένειες- που αποτελούν  το μικρόκοσμό της, όπου τα πράγματα έχουν συγκεκριμένους κανόνες. Είναι  μάλιστα  οι μόνοι κατάλληλοι  που υπάρχουν, ακόμα και αν την καταστρέφουν.

            Είναι εκπληκτικό αλλά  η κοινωνία έχει περάσει από το στάδιο του κλονισμού και της ενοχής σε αυτό της παράδοσης. Είναι απελπισμένη και έτοιμη να παραδοθεί σε αυτόν που θα εφεύρει έναν μύθο. Που θα εγγυηθεί πως θα αναλάβει την ευθύνη και ας είναι της καταστροφής. Κάθε μέρα στις τηλεοράσεις παρελαύνουν οι αρχιτέκτονες του πολιτικού συστήματος, που μιλούν για το πολιτικό σύστημα που πρέπει να αλλάξει. Δεν έχει σημασία που είναι οι ίδιοι. Αρκεί που η ευθύνη διαχέεται, χωρίς να τους απειλεί, σε ένα «γενικό σύστημα» που φταίει.  Είναι αυτοί που καλλιεργούν τον φόβο.  Ο θυμός είναι ισχυρό κίνητρο, αλλά ο φόβος είναι ισχυρότερο........

            Βρισκόμαστε ακριβώς στο μεταίχμιο  που στην κοινωνία συντελείται το χώρισμα. Ο φόβος τραβά τη διαχωριστική γραμμή πάνω στην οποία ισορροπεί το προσωπικό συμφέρον και όχι το κοινωνικό. Ο θυμός μας δυστυχώς υποκλίνεται στον φόβο και οι άνθρωποι γίνονται για μια ακόμη φορά πιόνια. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ματώσει από το αυτομαστίγωμα.  Και όμως στις πληγές μας ρίχνουμε  αλάτι που  μυρίζει σαν λιβάνι για τα μεγάλα επιτεύγματα αυτών των κατ' επάγγελμα πολιτικών.  Ναι, έτσι είναι. Δυστυχώς ξεχνάμε ότι  το κράτος ήταν το κράτος που οι ίδιοι έκαναν. 

            Δεν θα σας δώσω εγώ τη λύση. Τη λύση θα τη δώσετε εσείς με τη ψήφο σας Θα σας πω μόνο τι θα κάνω εγώ. Πρώτον  θα πάω να ψηφίσω υποψήφιο/α μέσα στο ιδεολογικό μου πολιτικό πλαίσιο, θα επιλέξω άφθαρτο νέο και  ικανό πρόσωπο. Θα επιλέξω υποψηφιότητα από τη Λήμνο. Θα είναι δίπλα μου και μετά τις εκλογές. Φθάνει πια. Είμαστε όλοι εξουθενωμένοι από τις ενοχές, ισοπεδωμένοι από την αναζήτηση ευθυνών, αγανακτισμένοι από τον ίδιο μας το θυμό, φοβισμένοι από αυτό που δεν γνωρίζουμε και που έρχεται, είμαστε έτοιμοι για όλα.

Ψηφίζω Λήμνο για τη Λήμνο και υποψήφιους από τη Λήμνο.

Γράφει ο Σχολιαστής


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.