Γιατί ασκώ κριτική στο Δήμαρχο

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές ασκώ έντονη πολιτική κριτική στις παραλείψεις και αποφάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και του δημάρχου. Ο κ Χατζηδιαμαντής ως άνθρωπος είναι καλός επιστήμονας και τον εκτιμώ, πλην όμως πολιτικά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Έκανε  πολλά λάθη. Λάθη που μας οδήγησαν μέχρι εδώ, στη παρακμή της Λήμνου. Απορώ ειλικρινά γιατί η αντιπολίτευση του Δήμου σιωπά.

Ο Δήμος Λήμνου  δεν ασχολείται με τις απόψεις που εκφράζουν οι πολίτες, και δεν είναι έτοιμος να ενσωματώσει τον προβληματισμό μας μέσα στη διαδικασία λήψεων αποφάσεων. Προσπαθεί να...
εφαρμόσει ένα κακέκτυπο της τοπικής ατζέντας 21 για τη βελτίωση της διαχείρισης του δήμου τώρα τελευταία αλλά έχει αποτύχει.

Το μεγάλο λάθος του δημάρχου πηγάζει από την Δημαρχοκεντρική οργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νησί μας που έχει παγιώσει την αντίληψη ότι το μόνο που έχουν να κάνουν οι δημότες μας είναι να προσέρχονται στις κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια και να εναποθέτουν στον εκλεγέντα τις ευθύνες και δράσεις για την επίλυση των ατομικών και συλλογικών τους προβλημάτων. Η εικόνα που έχει δημιουργήσει δυστυχώς είναι η εικόνα μίας αρχής που δεν λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των πολιτών ( ο κανόνας στα δημοτικά πράγματα του νησιού μας) οπότε όποιο σχετικό κάλεσμα και να γίνει πέφτει στο κενό.  

Θα με ρωτούσατε τι θα μπορούσε να κάνει. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ορισμένες τεχνικές προσδιορισμού του κοινού οράματος των πολιτών για το νησί μας. Για παράδειγμα αν θα έπρεπε οι αγρότες να συνεχίζουν να κατεβάζουν τις υποβρύχιες αντλίες για την άντληση νερού ή να σκεφθούμε σοβαρά την αποκατάσταση του υδάτινου ισοζυγίου; Η εγκατάσταση των  ανεμογεννητριών. Είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα έπρεπε να πάρουν θέση οι πολίτες.

Θα μπορούσε να δημιουργήσει ομάδες ενδιαφέροντος που θα προσδιόριζαν τις ανάγκες μόνοι τους κατά περιοχές και κατηγορίες ατόμων.  Και φυσικά μέσα από θεματικές συνελεύσεις κατοίκων να εξετάζονται συγκεκριμένα θέματα της τοπικής κοινωνίας όπως : ασφάλεια και προστασία των πολιτών, δημόσιες συγκοινωνίες , δίκτυα υδροδότησης και αποχέτευσης , προβλήματα ναρκωτικών κλπ. Προσπάθησε τώρα τελευταία αλλά δεν το κατάφερε.

Θα μπορούσε να διαμορφώσει μία εταιρική σχέση  συνεργασίας  και εμπιστοσύνης με τους Συλλόγους , επιχειρήσεις , ιδρύματα , και ομάδες των πολιτών στην κοινή επιθυμία για βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί μας όπου και δραστηριοποιούνται. Τα αποτελέσματα τα ξέρετε.

Έχω ως πρότυπο  την «Συντροφιά των Αμπελακίων» που έφτιαξαν μία κοινή επιχείρηση που ισοδυναμούσε με θαύμα τότε το 1788. Για όλους εμάς σήμερα που έχουμε πολλαπλάσια μέσα και γνώσεις πρέπει να παραδεχτούμε ότι φταίει η ανικανότητά μας να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας και να εξασφαλίσουμε την ευημερία μας σε ένα κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός.

Για όσους βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα τους ενημερώνω ότι δεν έχουν ακόμα προκηρυχθεί οι εκλογές της 18 Μαΐου 2014. Μέχρι τότε θα αλλάξουν πολλά...



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.