Το νησί μας ρημάζει μέρα με την ημέρα ενώ η δημοτική αρχή παραμένει στη ευφορία του μηδενικού της έργου.

Λήμνος. Οκτώβριος 2013. Περπατάς στο νησί και ακούς παντού τη ίδια φράση. '' Το νησί μας ρημάζει μέρα με την ημέρα. Οι νέοι μας φεύγουν . Τα μαγαζιά άδεια. Κάθε πέρυσι και καλύτερα''.  Ο κόσμος είναι σε  απόγνωση όχι μόνο εξαιτίας της κρίσης αλλά και από την αδιαφορία των συμπατριωτών   που εμπιστεύτηκε με τη ψήφο του στις δημοτικές η περιφερειακές εκλογές.  Η δημοτική αρχή παραμένει αναπαυμένη  στην " ανυπαρξία  των πεπραγμένων της" σχεδιάζοντας τις κινήσεις της για επανεκλογή της στη περιφέρεια ή όπου αλλού και αφήνει τα πάντα στη τύχη τους.

Τα αεροπορικά εισιτήρια   όχι μόνο σε περιόδους αιχμής αλλά και τώρα , είναι απλησίαστα.

Η δρομολόγηση προβληματικών καραβιών προσφέρει στους μετακινούμενους  τις  χείριστες υπηρεσίες, με  συνεχείς βλάβες, ματαιώσεις ή αναβολές δρομολογίων, ενώ κάτοικοι ή επισκέπτες  αντιμετωπίζονται ως πολίτες τετάρτης κατηγορίας .

Ο δήμαρχος Αντώνης Χατζηδιαμαντής   αφού εξήγησε τους λόγους της προσωρινής αναστολής των κινητοποιήσεων (αντικατάσταση του Aqua Maria με το κρουαζιερόπλοιο Ταξιάρχη ) και δηλώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ποιο δυναμικό τρόπο αποφεύγει να δει κατάματα το προφανές στην ήδη κατακερματισμένη εμπορική δραστηριότητα της Λήμνου το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ των αεροπορικών μεταφορών με τις ανεξέλεγκτες ακριβές τιμές των εισιτηρίων.

Ενώ η δημοτική αρχή και ο κύριος δήμαρχος παραμένει στην ευφορία  των πεπραγμένων του χωρίς να προτείνει κάτι καινούργιο, (παρά τις οικονομικές δυσκολίες η δημοτική αρχή βρήκε τον τρόπο να εξασφαλίσει το ποσο του 1,8 εκατ.ευρω για να στηθεί το Μουσείο Παιδικών Παιχνιδιών για την συλλογή που έχει δωρίσει εδώ κ χρόνια ο αρχαιολόγος της Ακαδημίας Αθηνών κύριος Χρήστος Μπουλώτης) , ο Δήμος Χίου και η Ένωση Καταναλωτών Χίου από το Νοέμβρη-Δεκέμβριο του 2012 συγκεντρώνει 5000 υπογραφές καταγγέλλοντας το απαράδεκτο γεγονός ότι η Χίος αποτελεί έναν από τους ακριβότερους προορισμούς σ΄όλη την ελληνική επικράτεια. (που να γνώριζαν ότι το εισιτήριο μετ΄ επιστροφής στοίχιζε 360 ευρώ το δεκαπενταύγουστο)

Το εγχείρημα του Δήμου Χίου ακoλουθεί και ο Δήμος Σάμου προχωρώντας σε διαγωνισμό για την εταιρία που θα αναλάβει την εκτέλεση του επιδοτούμενου δρομολογίου  Αθήνα-Χίου –Σάμου με τιμή εισιτηρίου 90 ευρω και 70 ευρω για τις ειδικές κατηγορίες .Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται καθημερινά πρωί-απόγευμα με αεροσκάφη αεριωθούμενα όπως προβλέπει ο διαγωνισμός .Στο Δήμο Χίου θα αντιστοιχούν 40 θέσεις καθημερινά ενώ όποιες από αυτές δεν διατίθενται θα πληρώνονται από το Δήμο .Αντίστοιχα ισχύει και για την Σάμο.

Με αφετηρία τις παραπάνω ενέργειες ο Δήμος Χίου, η Ένωση Καταναλωτών Χίου ,ΟΕΒΕ ,το Εργατικό Κέντρο, το Επιμελητήριο, ο Ιατρικός Σύλλογος οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ  θα αποτελέσουν έναν ενιαίο αγωνιστικό βραχίονα και προχωρουν σε μπουκοτάζ της Olympic Air  για μια βδομάδα μέσα στο Νοέμβριο ως μέτρο διαμαρτυρίας για τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων. Όπως ανάφερε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Καταναλωτών Χίου κύριος Τσούρος που ανέλυσε το συγκεκριμένο εγχείρημα οι Χιώτες θα πρέπει να κάνουν συνειδητή αποχή στο διάστημα 13-19 Νοεμβρίου χρησιμοποιώντας άλλο μεταφορικό μέσο εκτός του αεροπλάνου.

Φυσικά στον ατάραχο κόσμου του δημάρχου κύριου Χατζηδιαμαντη καμία τέτοιου είδους πρωτοβουλία δεν τον συγκινεί ούτε τον προβληματίζει Ο Δήμος Χίου όπως και ο δήμος Σάμου δείχνοντας πυγμή ,γνώση, δύναμη ,θέληση, προχωρεί σε μπουκοταζ της Οlympiv Air προτείνοντας  ‘όραμα και λύσεις  στους δημότες.

Η Νέα Λήμνος δεν θα προέλθει από παρθενογένεση αλλά από δράσεις πολύμορφες με δυναμισμό και φαντασία  όπως αυτή των Χιωτών και Σαμιωτών  και θεωρώ ο΄τι αποτελεί μια καλή ευκαιρία  να συντονιστούν οι προσπάθειες μας ώστε η πρωτοβουλία να λάβει περιφερειακό χαρακτήρα .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.