Τι συμβολίζει για μένα ο εορτασμός της ημέρας της ΓυναίκαςΣίγουρα ο εορτασμός της "ημέρας της Γυναίκας" είναι μία ημέρα που πολλές γυναίκες στον πλανήτη θα πάρουν λουλούδια, θα ακούσουν ένα γλυκό «χρόνια πολλά», και θα βγουν με τις φίλες τους για ένα ποτό να διασκεδάσουν. Είναι όμως η ημέρα αυτή  μία γιορτή μόνο για διασκέδαση ή συμβολίζει κάτι για εμάς τις γυναίκες;.

Η σκέψη μου για κάποιο λόγο τρέχει στις Αμαζόνες της Λήμνου. Είχαν υιοθετήσει μία βάναυση και απαξιωτική συμπεριφορά για το ανδρικό φύλο. Δυστυχώς  σήμερα "Δεν απέχουμε πολύ από αυτό" Οι σύγχρονες γυναίκες  με το πάθος τους  να διασφαλίσουν αυτά που τους ανήκουν τους οδήγησαν στο να αφομοιώσουν στοιχεία ανδρικής συμπεριφοράς τα οποία οι ίδιες απεχθανόταν και ακόμη πιο τραγικό είναι πως ακόμη τα απεχθάνονται!  

Οι γυναίκες σήμερα, έχουν μεν κατακτήσει εν μέρει αυτά που τους λεηλάτησαν, πονούν και υποφέρουν όμως για τα κομμάτια του εαυτού τους που οι ίδιες απαρνήθηκαν.

Αυτή η  ημέρα λοιπόν για μένα, συμβολίζει την ανάγκη επιστροφή της γυναίκας στη τρυφερή της φύση και αποβολή της επιθετικής συμπεριφορά της. Την επαναδημιουργία του μαγικού φίλτρου της αγάπης, την επανάκτηση της θηλυκότητας της με παράλληλη αποβολή της ανδρικής κουλτούρας που χαρακτηρίζει την καθημερινότητά της και πολύ περισσότερο την απόκτηση σεβασμού από όλους με διάθεση  εμπιστοσύνης που της αξίζει ώστε  να γίνει και πάλι γλυκειά και το πρότυπο του άψογου θηλυκού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.