"Λέσβος - Ζητείται ελπίς"



Αγαπητοί μου φίλοι γνωρίζουμε   ότι το νησί της Λέσβου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους. Δεν είναι μόνο οι απελπιστικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η πενιχρή οικονομική προοπτική, είναι και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα παρακμής και μελαγχολίας σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητές μας που μας έχει επιβληθεί και από το καθεστώς των μεταναστών στο νησί.

Αν σήμερα ζούσε ο Αντώνης Σαμαράκης και του ζητούσαμε να περιγράψει την κατάσταση στη Λέσβο, θα έλεγε πάλι το γνωστό σε όλους μας ‘’Ζητείται Ελπίς’’. Από πού όμως να έρθει η ελπίδα; Από τους ανίκανους πολιτικούς κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ; Από την ‘’ανύπαρκτη’’ περιφερειάρχη του Βορείου Αιγαίου ή από τον ''φίλο'' των κυβερνώντων Δήμαρχο Λέσβου;  Η ελπίδα θα έρθει μόνο από εμάς............


Ας αναλύσουμε όμως αυτές τις 3 συνιστώσες που απαξίωσαν ένα τόσο σημαντικό από οικονομικής και εθνικής πλευράς νησί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως «ξενιστής ιός» επιδιώκει τη σχετική αποδυνάμωση της εθνολογικής ομογενοποίησης του κράτους δημιουργώντας ευνοϊκό περιβάλλον  για την επιβολή της ιδεολογικής του κυριαρχίας. Χρησιμοποιεί με επιτυχία την κουλτούρα του αδυνάτου προσποιούμενος κατάσταση πολιορκίας, ασφυξίας και διαχέει ισχυρότατη αίσθηση ότι η χώρα απειλείται από τους  Ευρωπαίους και όχι από το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε εδώ με  μια σειρά τρόπων εφαρμογής "αληθινής" μαρξιστικής θέσης  με έναν πολιτικά ριψοκίνδυνο ακροβατισμό, επικίνδυνο για την Ελλάδα και το μέλλον μας.

Το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρένθεση του σοσιαλιστικού πειράματος, πολεμάει με το ίδιο όπλο που την άνοιξαν οι σοσιαλιστές, δηλαδή τον βολονταρισμό, που ερμηνεύεται  ως η  απόλυτη κυριαρχία της πολιτικής βούλησης . Η θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ ταξινομεί ότι δεν είναι αριστερό, ως αστική τάξη. Άρα ο πολιτικός και κοινωνικός ευγονισμός του μεταλλαγμένου μαρξισμού που πρεσβεύει, μας καταδικάζει σε συρρίκνωση μέχρι τελικής μας εξαφάνισης μέσω πολύπλοκων και καθέτων συγκρουσιακών σχέσεων. Δηλαδή όλους εμάς στη Λέσβο μας καταδικάζει σε εξαφάνιση ή φυγή γιατί  δεν συντασσόμεθα με τις ιδεοπολιτικοκοινωνικές τους αποσκευές που κουβαλάνε τα συμπλέγματα της ήττας της Βάρκιζας. 

Γι’αυτό η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι μετανάστες ήρθαν για να μείνουν. Θα μείνουν γιατί το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ας καταστραφεί οικονομικά  και  κοινωνικά το νησί. Η εθνολογική ομογενοποίηση που επέφερε η Μικρασιατική καταστροφή πρέπει να αλλοιωθεί. Γιατί το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα τάξη πραγμάτων που εκπροσωπεί. Αναρωτιόμαστε γιατί σταδιακά βλέπουμε την προσπάθεια κατάργησης του θεσμού διάκρισης των εξουσιών. Επιθέσεις στους θεσμούς. Μα, στη πολιτική τους θεωρία, η διάκριση των εξουσιών είναι στοιχείο της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Όχι της δικιάς τους δημοκρατίας του μάχιμου προλεταριάτου. Για την πολιτική τους πάλη οι εξουσίες απορροφώνται από την κεντρική εξουσία. Τα πάντα είναι πολιτική. Η δικαιοσύνη ως ανεξάρτητη και τυπικά εξουσία δεν θέλουν να υφίσταται. Αυτό δεν είναι παραποίηση ή διαστρέβλωση ή παρανομία. Είναι το πιο εξελιγμένο τμήμα της αριστερής τους διανόησης και το κρύβουν ως επτασφράφιστο μυστικό. Πού να βασιστούμε για να προστατευτούμε; Είναι γνωστή πλέον η θεώρηση του κόμματος ότι είναι καλύτερα να συλληφθούν 2 αθώοι παρά να ξεφύγει ένας αντιδραστικός.Το είπε και ο Λένιν λίγο διαφορετικά βέβαια!!.

Εμείς τι κάνουμε;  Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε  στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας. Είμαστε όμως βαθειά νυχτωμένοι. Το πρόβλημα είναι δικό μας και μόνοι μας θα το λύσουμε. Όχι με συσκέψεις ούτε με παρέμβαση ‘’συμμάχων’’ ή Θεία παρέμβαση. ΜΟΝΟΙ μας!!  Αλλά πως; με την κ. Καλογήρου και τον κ. Γαληνό;

 Το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένας δήμαρχος ή περιφερειάρχης είναι  να τον εγκαταλείψουν οι συμπατριώτες του επειδή δεν θέλει να πάει κόντρα στους μεγάλους των Αθηνών. Δεν θέλει να σπάσει αυγά. Διερωτώμαι !! Τόσο καιρό δρούσαν και οι δύο ως πειθήνια όντα  των λαϊκών πολιτικών  καθοδηγητων του ΣΥΡΙΖΑ; Πως τους έπεισαν να προωθήσουν το λαικοδημοκρατικό ιδεολογικό εξοπλισμό τους; Μήπως έπεσαν και οι δύο στην παγίδα του υψηλόβαθμου καθοδηγητή, ο οποίος  με ιδιαίτερη ικανότητα  εφαρμόζει με συνέπεια και σκληρότητα τους νόμους του στην χώρα αλλά ιδιαίτερα πάνω στο Λεσβιακό λαό, ώστε να τον οδηγήσουν αταλάντευτα στην υλοποίηση των συμφέροντων του κόμματος και της Νέας τάξης.  Όχι όμως των δικών μας συμφερόντων.

Ο κ. Γαληνός και η κ. Καλογήρου αντί να επιλέξουν μία σαφώς και αυστηρά προσδιορισμένη από τα συμφέροντα του τόπου τακτική, υπέκυψαν στα ιδεολογικά προστάγματα, των οικονομικών προσδοκιών, στις πολιτικές πρακτικές και στην τεχνική της ψυχολογικής βίας και ομιλώ για το θέμα των μεταναστών. Οι απραξία τους και η ανικανότητα τους κωδικοποιήθηκαν και αποτέλεσαν τον οδηγό δράσης όλων των μεταναστών  που παρελαύνουν και διαδηλώνουν καθημερινά στο λιμάνι φωνάζοντας "τζιχάντ-τζιχάντ."
 
Η τριγωνική πολιτική σχέση ΣΥΡΙΖΑ –Δήμαρχος Λέσβου και περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ευθύνονται για την συντελούμενη καταστροφή στο νησί μας. 

Δεν είμαστε η «Αντίδραση» Δεν θέλουμε να ανοικοδομήσουμε τον μπεζαχτά μας. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω. Αυτή τη φιλήσυχη ζωή που μας στερήσατε . Τώρα μαθαίνω ότι μετανοήσατε και θέλετε να συμμετέχετε στις πορείες ενάντια στη δημιουργία του νέου hotspot. Είναι αργά πλέον. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε με αξιοπρέπεια.....

Έστω και τώρα παραιτηθείτε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.