Μύρινα - Λήμνος ανάπτυξη και στασιμότητα

Γράφει ο Παρατηρητής

Όταν επισκέπτεσαι έναν τόπο το πρώτο πράγμα που βλέπεις με την άφιξη σου είναι η πρωτεύουσα του. Έτσι λοιπόν   όποιος φθάνει στο νησί μας το πρώτο που βλέπει είναι η πρωτεύουσα του νησιού μας τη Μύρινα. Δεν νομίζω από την μέχρι σήμερα ανάπτυξη της πόλεως να είναι ικανοποιημένος κανένας. Θα μου πει κάποιος δεν έγιναν έργα, δεν κατασκευάστηκε τίποτε? Φυσικά και έγιναν αλλα αυτά είναι αρκετά ώστε να δώσουμε εύσημα σε καποιους? Διότι εάν έγιναν δυο πράγματα δεν μας σώνουν ,και αυτά μισά ,ενώ θα έπρεπε να γίνουν δέκα και να έχουν δρομολογηθεί αλλα τόσα.

Θα προσπαθήσω να αναφερθώ σε ορισμένες κατασκευές που έγιναν στη πόλη μας και στο νησί πάντοτε καλόπιστα αλλά αντικειμενικά. Και συγκεκριμένα συνοπτικά.
α. Βιολογικός
Ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, έγινε βραχνάς που πνίγει την πόλη. Κανένας δεν λέει τίποτε για το πότε θα ολοκληρωθεί με δεδομένο ότι με τον χρόνο απαξιώνονται οι υπάρχουσες κατασκευές.
β. Λιμάνι
Καποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται για την υπάρχουσα κατάσταση. Θα έπρεπε να πουν στους Δημότες γιατί δεν τελείωσε, και ποιοι ευθύνονται. Η νοοτροπία ότι για όλα ευθύνεται το κράτος των Αθηνών δεν πείθει κανένα.
γ.Θαλλασιες Συγκοινωνίες
Μια πονεμένη ιστορία που και καποιοι που είναι στην εξουσία και σήμερα διαδραμάτισαν σοβαρό ρόλο ώστε σήμερα να έχουμε αυτή την κατάσταση. Άνθρωποι οι οποίοι αγωνίσθηκαν για να κοπούν οι επιδοτήσεις, για να μην κερδίζουν οι «εφοπλιστές΄» λες και στη Λήμνο θα φτιάξουν γέφυρες ,σήραγγες, τρένα, ώστε να ενωθεί με την υπόλοιπη χώρα. Γνωρίζουν τι γίνετε στην υπόλοιπη Ελλάδα ,έχουν ακούσει για χρηματοδοτήσεις οδών, για κατασκευές υποδομών (σήραγγες) δισεκατομμυρίων? Η επιδότηση των γραμμών θα πρέπει να είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ κάθε ΛΗΜΝΙΟΥ ώστε να έχουμε τακτικές συγκοινωνίες.
δ.Οδικο Δίκτυο
Από τότε που έφυγε η ΜΟΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ εκτός κάποιων μικροκατασκευων που έγιναν για κάποιες σκοπιμότητες στην ανατολική Λήμνο και εάν προκληθώ θα γίνω ποιο συγκεκριμένος. Σε καποιους δήμους ενώ δίνονταν χρήματα για οδοποιία οι δήμαρχοι έκαναν βεγγερες.Κατασκευαζαν ότι ήθελαν για την επανεκλογή τους.(υπάρχουν στοιχεία)
ε. Φράγματα
Λόγια του ΑΕΡΑ τι έφταιξε και δεν έγιναν¨?
στ. Νατουρα
Ξεκίνησε με όραμα με ιδέες ,με υποσχέσεις, και αντί για ανάπτυξη έγινε μεσο πλουτισμού κάποιων επιτηδείων και ταφόπλακα για την ΛΗΜΝΟ ώστε να έρχονται καποιοι κουλτουριάρηδες για να μας προκαλούν με την ανοησίες τους για φιλοζωία και αλλα όταν δεν έχουν καμία πρόταση για την ανάπτυξη του νησιού.
ζ. Αεροπορικές Συγκοινωνίες .
Αεροπορικές συγκοινωνίες στα μέτρα των εταιριών αλλα και του πολιτικού ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. Ο Βγενοπουλος ξαφνικά σιώπησε γιατί? Τα βρήκαν?

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Το ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΑΠΙΟ σύστημα που στηρίξαμε αλλα δυστυχώς το ανεχόμαστε ΑΚΟΜΗ και καποιοι σήμερα το στηρίζουν. ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ την ονόμασαν.

Παρατηρητης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν αναφέρει ποτέ κανείς τις ανύπαρκτες συγκοινωνίες ΕΝΤΟΣ του νησιού; Άντε και βρήκε εισιτήριο με την Ολυμπιακή ο τουρίστας και ήρθε στη Λήμνο... Τα 28 ευρώ Αεροδρόμιο-Μύρινα στο ταξί που είναι για το "καλως ήρθατε" υπάρχει περίπτωση να αφήσουν καλή πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη; Ακόμα και ο ντόπιος αγανακτεί και θεωρεί απαράδεκτο να μην έχει εναλλακτική λύση για να μετακινηθεί από και προς το αεροδρόμιο!! Για εμένα αυτό είναι το #1 πρόβλημα του νησιού! Μονοπώλειο τον ταξί, άχρηστα δρομολόγια του ΚΤΕΛ μέχρι τις 14:00 που δεν εξυπηρετούν κανέναν, απαράδεκτα πράγματα... Θα έπρεπε να υπάρχει καθημερινή τακτική αστική συγκοινωνία.. Από τη Μύρινα για τα χωριά και το αεροδρόμιο και αντίστροφα.. Αυτό είναι το πρόβλημα που νησιού που μπορεί να λυθεί από τους τοπικούς παράγοντες και πρέπει να αναδειχθεί επιτέλους.. Φτάνει.. Φάγανε πολλά μέχρι σήμερα τα ταξί, δεν έχουμε άλλα να δώσουμε!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.