Πόσο η κρίση επηρεάζει τη Λήμνο

Γράφει ο Παρατηρητής

Βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει και πως θα βγούμε από αυτή. Σίγουρα θα επηρεάσει όλους και τα παιδιά μας. Το σίγουρο είναι ότι σήμερα η κατάσταση στην αγορά της Λήμνου είναι απελπιστική. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση και όλοι έχουν βάλει κάποια όρια αντοχής, αλλα μετά τι?


Μέσα σε όλα αυτά οι τοπικοί άρχοντες, φορείς, συνδικαλιστές, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,. είναι άφαντοι , κάνουν όμως κάποιες εμφανίσεις και καποιοι τοπικοί αντί να ζητούν την επίλυση των προβλημάτων κάνουν δημόσιες σχέσεις σαν σπογγοκολαριοι. Ενώ δηλαδή θα έπρεπε να δραστηριοποιηθούν προσφέροντας στον κόσμο σε τοπικό επίπεδο λύσεις αυτοί σιωπούν. Όταν ξεκίνησαν οι εκλογες είχαν προγράμματα τα οποία θα εφαρμόσουν ΠΟΤΕ? στο τέλος της θητείας? Διότι από ότι ακούγεται καποιοι άρχισαν να παίρνουν έργα εν κρυπτό, χωρίς διαγωνισμούς. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΗΜΝΟΙ ότι η τελευταία οδηγία του υπουργείου οικονομικών είναι ότι «όλα τα έργα του δημόσιου πριν την ανάθεση θα πρέπει να συνοδεύονται από τρεις πρόσφορες».ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ η δόθηκαν για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση διότι καποιοι στο νησί μας έτσι δουλεύουν.

Δυνατότητες υπάρχουν πολλές αλλα δυστυχώς η καθημερινότητα και το πολιτικό κόστος υπολογίζονται πρωτίστως από κάθε ενέργεια. Οι εποχές όμως άλλαξαν και οι ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει χρόνος αλλα μόνο δράση σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να τεθούν νέες βάσεις για να μπόρεση ο κόσμος να αρχίσει ξανά την δραστηριότητα του τοπικά, με προτάσεις, με ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ , και ΟΧΙ περιμένοντας ΜΟΝΟ το κράτος των Αθηνών. Θέλει δουλεία ΚΑΙ όχι ταξίδια στα οποία έχουν επιδοθεί ΟΛΟΙ. Πήγαν τόσα χρόνια ταξίδια ΡΩΣΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ κ.λπ. μετά από κάθε ταξίδι τι ΕΦΕΡΑΝ στο νησί? ΜΟΝΟΝ τις φωτογραφίες τους για να λένε ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ που πήγαν και τα δώρα τα οποία ενθυλάκωσαν λες και εάν πήγαιναν ιδιωτικά θα τους έδιναν οτιδήποτε. Κάποιοι έδωσαν με τα χρήματα μας μεγάλα δώρα για να λάβουν αντίστοιχα , τα τιμολόγια ΥΠΑΡΧΟΥΝ.. Έργο μετά από αυτά τα ταξίδια ΕΧΟΥΝ? Να μας πουν τι κέρδισε το νησί .

Ας σταματήσουν λοιπόν να ξοδεύουν τα χρήματα και ας δουν πως θα τα αξιοποιήσουν καλύτερα. Εάν πρέπει να γίνει κάποιο ταξίδι να γίνει αλλα πρώτα να εξασφαλισθεί ο σκοπός. Διαφορετικά ας γίνει ίδιας δαπάνης το ταξίδι εργασίας……….?
Ο χρόνος που δόθηκε στην τοπική εξουσία για ενημέρωση ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Θα είμαστε εδώ για να την κρίνουμε καλόπιστα ΔΙΚΑΙΑ με στοιχεία , με προτάσεις αλλα και επαινώντας κάθε θετικό που θα κανουν για το νησί. Όχι όμως σιωπώντας και περιμένοντας να φτάσουμε στο τέλος για τον απολογισμό ο όποιος μέχρι τώρα είναι αρνητικός για το νησί μας από αυτούς που και σήμερα είναι στην εξουσία.

Όπως συμβαίνει με τους εκλεγμένους στη βουλή έτσι είναι και στο νησί μας (Ελλάδα σε μικρογραφία) όλα τα τελευταία χρόνια τα ίδια πρόσωπα. Επαγγελματίες του είδους και καλά διαβασμένοι. Μέχρι τώρα ο κόσμος δεν γνώριζε, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ δεν έχει καμία δικαιολογία κανένας να λέει οτιδήποτε. Όταν κάποιος σήμερα δικαιολογεί την κλεψιά τότε ψαχτείτε διότι σίγουρα είναι και αυτός του συστήματος. Και στο νησί κάποιοι έκαναν περιούσιες, και τους ξέρουμε από την κλεψιά η χρησιμοποιώντας την θέση τους στον κρατικό ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ μηχανισμό. Εκείνο που πρέπει να κάνει ο κόσμος εάν δεν θέλει να δούμε την πλήρη εξαθλίωση είναι άμεσα να αφυπνιστεί , να γίνουμε όλοι ενεργεί πολίτες διότι η ΑΠΟΧΗ βολεύει κάποιους επιτηδείους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.