Είναι εννιά μήνες που δεν πληρώνουν

Από τον Παρατηρητή

Εφημερίδα «ΣΑΜΠΑΧ» της 09 Μαϊ 2011 Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης
Ο Γείτονας, ο οποίος περνά δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης, εδώ και εννιά μήνες δεν πληρώνει τα 264 εκατομμύρια δολάριά μας. ........................

Μια από τις πρώτες χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την παγκόσμια κρίση είναι η Ελλάδα, η οποία όπως προέκυψε δεν πληρώνει στην Τουρκία το χρέος του φυσικού αερίου. Η Γενική Διεύθυνση της εταιρίας BOTAS, εδώ και εννιά μήνες βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ελλάδα, για την μη πληρωμή του χρέους του φυσικού αερίου, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 264 εκατομμύρια δολάρια και εφόσον η οφειλή δεν καταβληθεί, σχεδιάζεται να πάνε σε διαιτησία. Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου της εφημερίδος ΣΤΑΡ Χουσεϊν Οζάϊ, η Τουρκία και η κρίση με την Ελλάδα, για την είσπραξη του χρέους, στο παρασκήνιο έχει ως εξής:

Η Τουρκία εξάγει στην Ελλάδα, ένα μέρος του φυσικού αερίου που αγοράζει από το Αζερμπαϊτζάν. Σ’ αυτά τα πλαίσια, εξήχθησαν 443 εκατομ κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το έτος 2008, 721 εκατομ κυβικά μέτρα το 2009 και 660 εκατομ κυβικά μέτρα το 2010.

Μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, έγινε αναδρομική αναθεώρηση των τιμών. Με την αναθεώρηση, η μέση τιμή του φυσικού αερίου που λαμβάνεται από το Αζερμπαϊτζάν, αυξήθηκε από τα 120 δολάρια στα 250 δολάρια. Από αυτήν την αύξηση επηρεάστηκε και η Ελλάδα και βγήκε ένα συμπληρωματικό ποσό της τάξεως των 264 εκατομ δολαρίων. Η Ελλάδα αποδέχτηκε το χρέος. Ωστόσο, λόγω του ότι ευρίσκεται μέσα σε οικονομική κρίση, εδώ και εννέα μήνες, δεν πλήρωσε το χρέος. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών ευρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Μόνο που δεν αναμένεται η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα να πληρώσει το χρέος. Για το λόγο αυτό, η Γενική Δνση της εταιρίας BOTAS, ετοιμάζεται να στείλει το θέμα σε διαιτητικό δικαστήριο. Επιπλέον θα πρέπει να αυξηθεί και η τιμή του φυσικού αερίου που πωλείται στην Ελλάδα. Σ’ αυτό το θέμα δεν μπόρεσε να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Στην υπόθεση της διαιτησίας, συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση της τιμής.E ΡΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ???????????????

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.