Τα λαμόγια είναι εδώ. Ζουν ανάμεσά μας


Τράβα να κάνεις δουλειά με τα λαμόγια και μετά έλα να μου κλαφτείς που σε δαγκώσανε…..

Ως γνωστόν, το λαμόγιο είναι ο κράχτης στο παιχνίδι του παπά. Αυτός που κερδίζει σε συνεννόηση με τον παπατζή με προφανή σκοπό να σε παρασύρει στο παίγνιο. Οπότε λαμογιά είναι η συγκεκριμένη συμπεριφορά και γενικότερα να είσαι αβανταδόρος. Ο όρος έχει πάρει ευρύτερη έννοια για να σημάνει οποιαδήποτε διαπλοκή, μίζα, βία, και νοθεία,  και άλλα συναφή. ..................................
 
Είδη λαμογιών .Πολιτικάντηδες, μεσάζοντες,  τσιράκια άλλων εν άγνοια, μεγαλοαστοί νεόπλουτοι κ.α. ιδιωτεύοντες υποτακτικοί τους. Το σχέδιο επιβολής λαμογιάς κατά κύριο λόγο όπως είπαμε γίνεται με την εξαγορά σε χρήμα ή με την επιβολή στέρησης αυτού.  

 Το κάθε λαμόγιο ξέρει ότι η δικαιοσύνη εδώ είναι εκτός των άλλων και slow-motion και, ποντάροντας ακόμα στο πόσο γρήγορα χάνει ο Έλληνας την υπομονή του, προτιμά την εύκολη οδό της παράνομης κονόμας, παρά τον έντιμο δρόμο, που πλέον θεωρείσαι μ….. εάν τον ακολουθείς.

Στη χώρα της παράνομης κονόμας, οι θύτες έχουν το δικαίωμα να μειδιούν με αλαζονεία όσο τα θύματά τους τεστάρουν την υπομονή και τα νεύρα τους. Από τη μία πλευρά  οι αγανακτισμένοι και από την άλλη τα λαμόγια..

Εμείς τι κάνουμε;

 Μέχρι τώρα  τους προσπερνάμε έτσι με ευκολία , ή  τους αντιμετωπίζουμε με  ωχαδερφισμό ή με μία μοιρολατρική διάθεση σαν να μην υπάρχουν στην ζωή μας.  Ζουν όμως, υπάρχουν παντού, κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Αν και τα αληθινά λαμόγια είναι λίγα στην "δούλεψή" τους έχουν υποταγμένο "στρατό" ολόκληρο. Έχουν την δύναμη, το χρήμα για να κινούν τις μαριονέτες υποτακτικούς τους. Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί "πρόθυμοι" για το έργο αυτό είτε σαν πρωταγωνιστές ηθοποιοί είτε σαν κομπάρσοι. Φυσικά ποτέ δε λένε ότι είναι λαμόγια ή δουλεύουν για λαμόγια ή ..προδότες. Είναι "άξιοι" του μισθού τους.

Δεν υπηρετούν την πατρίδα, τη κοινωνία, την πίστη,  τον τόπο, το κοινό συμφέρον, τις αξίες, τα ιδανικά, τις αρχές, τις αρετές , την ιδεολογία, το κίνημα .Υπηρετούν μόνο το τομάρι τους .Είναι άκρατοι συμφεροντολόγοι μέχρι εκεί που δεν πάει. Είναι επαγγελματίες στο είδος τους.   
Σε ανοιχτή ρήξη τα λαμόγια ξεγλυστράνε με ψέματα, αοριστολογίες, υπεροψία, έπαρση, ύβρεις . Αυτά είναι η "άμυνα" τους. Δεν αντιμετωπίζουν την άποψη την αιτία αλλά ασχολούνται με το πρόσωπο που τα  λέει. . Πώς λειτουργούν;  Τραβάνε έναν εκβιασμό και δύο καταγγελίες έτσι για να σ’ έχουν στο χέρι. για να δείξουν την ισχύ τους.’’Mafia manager’’

Το κάθε λαμόγιο όταν μιλάει λέει δέκα αλήθειες για να επιβάλει ως δίδαγμα ένα τεράστιο ψέμα. Η ελευθερία και η δικαιοσύνη είναι για όλους λένε , αλλα η διάκριση μεταξύ ελευθερίας με ανελευθερίας ή δικαιοσύνης και αδικίας καθορίζεται μόνο απο τα λαμόγια. Μόνο αυτοί πρέπει να τεμαχίζουν την "πίτα". Το μεγαλύτερο σχεδόν όλο για το τομάρι τους και κάτι ψίχουλα για όλους τους άλλους.

Τα λαμόγια μπορούν εύκολα αλλά και δύσκολα να εντοπιστούν Χρησιμοποιούν κάθε μέσο αρκεί να κερδίσουν για το τομάρι τους. Είναι καλά σπουδαγμένοι γραμματιζούμενοι στο παιχνίδι της λαμογιάς. Μέχρι και την γλώσσα του σώματος χειρίζονται προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι σκοτεινοί σκοποί και σχέδια τους.

Αυτό όμως που φοβούνται σαν τα βαμπίρ το φώς είναι η αλήθεια και αυτήν είναι η αχίλλειος πτέρνα για να τους χτυπάμε όχι αύριο αλλά από σήμερα .



Μόλλη Μαχαίρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.