Ανοίξτε τώρα τους λογαριασμούς και στις Πολεοδομίες

Από τον Φιλοκτήτη
Με ιδιαίτερη προσοχή διαβάσαμε πριν 2 μήνες την είδηση για τον ΄΄μάγκα διευθυντή΄΄ σε πολεοδομία της Θεσσαλονίκης με τραπεζικό λογαριασμό 27 εκατ. Ευρώ.
 
Θυμηθείτε τους προϊσταμένους
της Πολεοδομίας της Σύρου με τα εκατομμύρια ευρώ στα τραπεζικά βιβλιάρια και εκείνη την υπάλληλο που λόγω κωλύματος (τριετής εγκυμοσύνη, ή κάτι τέτοιο!) αδυνατούσε να πρωτοκολλήσει το πρόστιμο σε αυθαίρετο της Μυκόνου (κάπου 1 εκατ. Ευρώ) και να το κοινοποιήσει στην αρμόδια ΔΟΥ για να το εισπράξει το κράτος.

Είναι κοινό μυστικό ότι, αν πάτε σε κάποιες Πολεοδομίες της Αττικής   θα διαπιστώσετε πως το δόγμα
«καλώς τον πελάτη» ζει ημέρες δόξης, διότι υπάλληλοι και προϊστάμενοι στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών είναι παράλληλα (και) μέλη της ΕΠΑΕ (Επιτροπής που κρίνει τα αυθαίρετα); Επίσης υπάρχουν προϊστάμενοι ή τα παιδιά τους που συντάσσουν μελέτες (!!!) για εργολάβους και τις καταθέτουν στις πολεοδομίες όπου εργάζονται. Ακούμε και διαβάζουμε πολλά δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε!

Οι Ελεγκτές και Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης (αυτοί που δεν βγαίνουν ακόμη στα τηλεοπτικά παράθυρα των πρωϊνάδικων) μετά από καταγγελίες -επώνυμες και ανώνυμες- ξεκίνησαν τις έρευνες και έβαλαν χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Το Υπουργείο εσωτερικών έστειλε μια λίστα στο ΣΔΟΕ με τους μηχανικούς του δημοσίου, και αφού πήραν τα στοιχεία από τον ΕΜΔΥΔΑΣ  ζήτησαν να ελέγξει το πόθεν έσχες όλων.  Από ότι μάθαμε, τρίβουν τα μάτια τους από το τι βρήκαν.

Λύση υπάρχει.!!!!

Όπως έλεγε και ο Τσεζάρε Μπεκαρία από την Αναγέννηση κιόλας, ο σωφρονισμός πρέπει να είναι άμεσος για να έχει αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα ζούμε ακόμη στο μεσαίωνα...

Πρέπει να υφίσταται ποινική ευθύνη στον μηχανικό που είναι υπεύθυνος για το αυθαίρετο. Δηλαδή να είναι τέτοια η καμπάνα και το πρόστιμο που να το καθιστά απαγορευτικό. Αλλά ο Σουφλιάς με ειδική διάταξη απάλλαξε τους μηχανικούς από κάθε ευθύνη. Ναι κυρίες και κύριοι, τους απάλλαξε από κάθε ευθύνη.  

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΑ ΑΣΥΜΦΟΡΗ. Δηλαδή να έχουν ευθύνη όσοι εμπλέκονται στην αλυσίδα της οικοδομής, από τον οικοπεδούχο, τον εργολάβο, τον μηχανικό, το ΙΚΑ, τον υπάλληλο στην πολεοδομία, στη ΔΕΗ, και όλη ΤΗΝ ΠΑΡΈΑ. Ακόμη και τον τραπεζίτη που εκδίδει τα δάνειο.

 Οπωσδήποτε άνοιγμα των λογαριασμών όπου υπάρχουν καταγγελίες με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.

Όσοι έχετε πάθει από τους ‘’εξυπνόμάγκες’’ στις πολεοδομίες ξεκινήστε καταγγελίες. Επώνυμες και ανώνυμες. Στείλτε τις στον Ρακιτζή, στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, στους περιφερειάρχες, στον Παπανδρέου, στο ΤΕΕ (Ναι, πρέπει να πάψει να στρουθοκαμηλίζει) και στο ΣΔΟΕ για να ψάξει λογαριασμούς.

Θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει Σαφής Πολεοδομική Νομοθεσία που να μην επιδέχεται διπλή-τριπλή ερμηνεία

Η Ευχή μας, αλλά και πολλών (φανταζόμαστε) αναγνωστών είναι  το ΣΔΟΕ να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και να ελέγξουν την ακίνητη περιουσία αυτών που πρέπει, μήπως  και ο Μπεκαρία μας αερίσει από την μπόχα ………………………………….

  Έσσεται ήμαρ..!!!!!!

Φιλοκτήτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.