Κτηνιατρείο Λήμνου, η ντροπή του Αιγαίου

Από τον Παρατηρητή

Η ανάπτυξη ενός τόπου, μιας χώρας αρχίζει από την ορθή οργάνωση των υπηρεσιών. Η ορθά οργανωμένες υπηρεσίες ενημερώνουν τους πολίτες για την κρατική δραστηριότητα αλλα και επιλύουν κάθε πρόβλημα που απασχολεί την ομάδα για την οποία λειτουργεί η αντίστοιχη υπηρεσία. Το κτηνιατρείο της Λήμνου ενώ θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα υπηρεσίας, όταν στο νησί σχεδόν το 40% του πληθυσμού ασχολείται με την κτηνοτροφία είναι σε άθλια κατάσταση.

Στεγάζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο ,με τα χαρτιά κιτρινισμένα από την αχρηστία σκουπίδια βρωμιά και δυσωδία παντού, με έκδηλη την απουσία ανθρώπινης παρουσίας .Ποιοι υπάλληλοι υπηρετούν σε αυτό τον χώρο είναι το λιγότερο. Υπεύθυνοι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ? Οι Έπαρχοι ,Δήμαρχοι, Νομάρχης που πέρασαν , Περιφερειάρχης ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ και τι κάνουν? Ποιοι λόγοι επέβαλαν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, μπορούν να μας πουν? Πιστεύει κανένας ότι με αυτή την υποδομή και τον τρόπο λειτουργίας μπορεί το διαλυμένο ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ να ανταποκριθεί στην αποστόλη του? Σίγουρα ΟΧΙ. Άλλες επιδιώξεις μπορεί να υπηρετήσει και σίγουρα τις υπηρετεί επάξια.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν η Ελλάδα και το νησί βρίσκονται στην κατάσταση που είναι σήμερα. Γιατί όλες τις υπηρεσίες , καποιοι τις έκαναν ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ με την ανοχή αλλα και την συνένοχη του κόσμου. Αυτά όμως πρέπει να σταματήσουν και όλοι να κανουν την δουλεία για την οποία πληρώνονται. Γι ¨αυτό δεν μας εμπιστεύονται οι ξένοι ,γι αυτό λένε ότι τα μνημόνια δεν βγαίνουν, διότι το φαύλο κομματικό και ανίκανο κράτος καλά κρατεί .Και για τον λόγο αυτό και όλους τους μισθούς να κόψει δεν θα σωθούμε, διότι καποιοι δεν θέλουν να κανουν την δουλειά τους, δεν θέλουν να χάσουν τα προνομία τους. Τα θέλουν ΟΛΑ δικά τους.

Κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το σοβαρό θέμα, όταν οι άμοιροι κτηνοτρόφοι και γεωργοί στην Λήμνο έχουν φτάσει στην απελπιστική κατάσταση που είναι σήμερα. Το κτίριο να ανακατασκευασθεί αμεσα, και να επανδρωθεί με τους υπάλληλους που απαιτείται ώστε οι αγρότες να σταματήσουν να πληρώνουν (και πληρώνουν πολλά) για κάτι που η πολιτεία ήδη πληρώνει . Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και τα πράγματα μπαίνουν σε νέες βάσεις. Τέλος στα λόγια , τέλος στην εκμετάλλευση. Ζητήστε αυτό που σας ανήκει και ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ όλοι να κανουν την δουλειά τους. Διότι μέχρι σήμερα καποιοι μας εκμεταλλεύτηκαν ασύστολα. Δικαιοσύνη ΥΠΑΡΧΕΙ? ΕΑΝ ναι να επιληφθεί αμεσα του θέματος και να δει τι γίνεται, διαφορετικά είναι συνυπεύθυνοι αν και το έχει απόδειξη ότι είναι ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ και ανύπαρκτη όπου θέλει. Όσο για τους ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης είμαστε ΜΑΚΡΙΑ?

Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στον Λημνιακο λαο για την υπάρχουσα κατάσταση και ΟΧΙ να σιωπούν και να καλύπτουν τέτοιες καταστάσεις γιατί τους βολεύει. Μην θεωρεί κανένας ότι η σιωπή είναι χρυσός όταν αναλαμβάνει δημόσιες θέσεις πλέον.
Την Λήμνο πρέπει να το καταλάβουμε ότι εμείς θα την φτιάξουμε μόνοι μας, θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί προτάσσοντας το κοινωνικό συμφέρον από το προσωπικό.

Παρατηρητής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.