Οι Λημνιοί «κόβουν» από παντού… για να τα βγάλουν πέρα

Ολοένα και περισσότερο οι Λημνιοί όπως όλοι οι Έλληνες μειώνουν τις δαπάνες στο νοικοκυριό τους, προσαρμόζοντας την κατανάλωση  εξαιτίας της  οικονομικής κρίσης. Τις μεγαλύτερες περικοπές έχουν αναγκαστεί να κάνουν άνθρωποι προερχόμενοι από τα μεσαία και  κατώτερα κοινωνικά στρώματα και ειδικότερα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Διπλάσιοι  φαίνεται να είναι, οι συμπολίτες μας που υπέστησαν πραγματική μείωση του εισοδήματός τους. Τον Μάρτιο του 2010, μόλις το 35% των νοικοκυριών έκανε οικονομία λόγω απώλειας πραγματικού εισοδήματος και το 17% ότι έκανε περικοπές για προληπτικούς λόγους. Ποσοστά βέβαια που άλλαξαν έναν χρόνο αργότερα, φτάνοντας το 64% και 19% αντίστοιχα.

Τι  θα μας βρεί όμως με το νέο νόμο;

Δεν είναι ένα ούτε δύο, αλλά τέσσερα τα χαράτσια της Εφορίας που υπάρχουν μέσα στον Εφαρμοστικό Νόμο και πρόκειται να αρχίσουν σιγά- σιγά να μας χτυπούν την πόρτα!
Τα ειδοποιητήρια της… (ας μη τα χαρακτηρίσω)  θα  μπουν κυριολεκτικά σε κάθε σπίτι. Το ζητούμενο είναι...να ξέρουμε το πότε, έτσι ώστε να κάνουμε όλοι τον προγραμματισμό μας, γιατί… είναι πολλά τα λεφτά, τελικά, που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω στο Κράτος.

Στελέχη της ΓΓΠΣ διαβεβαίωνουν ότι έως τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, το σύστημα θα είναι έτοιμο για να αρχίσει η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων. Αυτά θα αφορούν τον κεφαλικό φόρο – έκτακτη εισφορά 1% - 4% που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι πολίτες με εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι θα αποστέλλονται 150.000 «μπιλιέτα» ημερησίως, με στόχο έως το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί.

Δεύτερο σε σειρά έρχεται το τέλος επιτηδεύματος, που αφορά περίπου 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και το οποίο για φέτος θα είναι στα 300 ευρώ για όλους. Υπολογίζεται ότι η αποστολή των σχετικών ειδοποιητηρίων θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, έχει προγραμματιστεί η αποστολή της έκτακτης εισφοράς πολυτελούς διαβίωσης, που αφορά όσους έχουν αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κυβικά εκατοστά, όσους έχουν πισίνα, σκάφος αναψυχής, ελικόπτερο ή αεροσκάφος. Επειδή η κατηγορία αυτή είναι σαφώς μικρότερη, υπολογίζεται ότι τα εν λόγω «μπιλιετάκια» θα έχουν φτάσει στους παραλήπτες, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Στόχος είναι από αρχές Νοεμβρίου να μην έχει μείνει άλλο ειδοποιητήριο, πέραν των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Η διαδικασία αυτή, έτσι και αλλιώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια διαρκούσε έως τα τέλη του έτους, συνεπώς ο στόχος παραμένει να έχει προλάβει το Υπουργείο Οικονομικών και να έχει στείλει όλα τα προηγούμενα «χαράτσια» στους παραλήπτες τους.

Και μη χειρότερα………………………………….

Μόλλη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.