Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει εκτός αν την σκοτώσουν Έλληνες

Οι νέες θυσίες για τη «σωτηρία της πατρίδας» αναζωπύρωσαν το χορό των σεναρίων για συναίνεση, συγκυβέρνηση, εκλογές, ότι προτιμάει και βολεύει τον καθένα. Ο  πρωθυπουργός άνοιξε πόρτα αρκετά φαρδιά για να περάσει  ο κ. Βενιζέλος στη αρένα με τα λιοντάρια, ενώ Κύριος οίδε ποιός ακολουθεί. Ωστόσο το «κατεστημένο» εξακολουθεί να απορρίπτει τον κ. Σαμαρά ως συστατικό παράγοντα του μέλλοντος. Επί του παρόντος ψάχνει για να παραδώσει το δαχτυλίδι της εξουσίας αλλού, αλλά δεν βρίσκει.

Είναι  προφανές και πρόδηλο ότι, ο μόνος που δεν συνυπολογίζεται στους σχεδιασμούς του μέλλοντος από την κυβερνώσα ελίτ (αλλά και τον εξωτερικό, ευρωπαϊκό, παράγοντα) είναι ο Έλληνας.

Τα κόμματα μιλάνε για συσπείρωση οπαδών ενώ στη πραγματικότητα αποσυσπειρώνουν τους Έλληνες με την έλλειψη συναίνεσης και πρότασης. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος πολιτικού προσανατολισμού, μιας ρεαλιστικής πρότασης  που να δίνει συγκεκριμένες ελπίδες και  προοπτική.

Οι εξηγήσεις, ερμηνείες, δικαιολογίες, μαρξιστικές, αριστερές, δεξιές, κεντρώες, για την απουσία λαϊκών αντιδράσεων περισσεύουν, είναι καθημερινό ανάγνωσμα, λαϊκό θέαμα σε Δελτία Ειδήσεων και εφημερίδες. Η αλήθεια είναι ότι τα «μέτρα σωτηρίας» λαμβάνονται ωσάν να έχει προεξοφληθεί ότι ουδείς θα αντιδράσει τόσο ώστε να προκαλέσει αναστολές στους κυβερνώντες.

Η άλλοτε «Ευρώπη των λαών» έγινε πεδίο συγκρούσεων και όχι δεξαμενή ειρήνης και αδελφοσύνης. Αντί να  αποδειχθεί, το αυτονόητο, ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, Η Ιστορία δείχνει το αντίθετο. Τα κλισέ έχουν ημερομηνία λήξης.

Δεν πιστεύω σε τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, ...... είμαι Έλληνας. Με λένε λαγουμιτζή της Ευρώπης. Δεν τους αδικώ αλλά η σκόνη της ιστορίας θα με δικαιώσει. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνει εκτός αν την σκοτώσουν οι Έλληνες !!

Μόλλη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.