Τι απεκόμισα από την ομιλία του κ. Σαμαρά

Στη πολιτική πολλοί άνθρωποι κλείνουν μόνοι τους τα μάτια και αρνούνται να τους τ΄ανοίξουν. Έτσι είναι και οι Νεοδημοκράτες σήμερα. Αυτό κατάλαβα από την ομιλία του κ. Σαμαρά σήμερα.


O κόσμος άλλαξε,  αλλά η ΝΔ παρέμεινε η ίδια. Η παράταξη του χθες δεν προσαρμόστηκε και  δεν ανταποκρίνεται πλέον στις σύγχρονες προσδοκίες των οπαδών της, τους Έλληνες ψηφοφόρους της λαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης. 



Η παράσταση της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου  ηταν μεταμφίεση με  πολυάριθμες  μορφές. Η απόκρυψη ενός αντικειμενικού σκοπού (η ανάληψη της εξουσίας) ανομολόγητου πίσω από κάποιον άλλο, που μπορεί να ομολογηθεί, σε σχέση με το σύστημα αξιών της τοπικής κοινωνίας με μεγαλύτερη ευκολία. Αυτό έκανε και ο κ. Σαμαράς σήμερα χωρίς όμως επιτυχία. 

Επικαλέσθηκε αξίες που είναι ένα άλλο μέσο πολιτικής μεταμφίεσης. Οι έννοιες περί καλού και κακού, περί δικαίου και αδίκου, δημοκρατίας και αλληλεγγύης  είναι με μία φράση τα συστήματα αξιών στη πολιτική. Κοροϊδεύει τον κόσμο λέγοντας ότι είναι υπερκομματικοί  δηλαδή το έθνος ενώ τα άλλα κόμματα είναι οι άλλοι οι λιγότερο Έλληνες. Κοροϊδεύει τον κόσμο με την εξιδανίκευση ενώ δεν φροντίζει για τη προσαρμογή των νέων στα συστήματα των αξιών που πρέπει  να αποκτήσει η Ελλάδα αφήνοντας τους στη λογική των δημαγωγών που τους προσέλκυσαν με στρατηγικές μερικών πολιτικών. 

Η ΝΔ πίστευε ότι η προσχώρηση είναι σημαντικότερη στη κορυφή παρά στη βάση και έκανε λάθος. Τα συστήματα των αξιών λειτούργησαν ως τιμωροί αντί να αποτελέσουν την αυτοεπιβεβαίωση ανταποκρινόμενα σε μία ψευτομεταμφίεση. Η ΝΔ είναι πλέον  μία θρησκεία που ο κλήρος πιστεύει λιγότερο από τους ρομαντικούς της πιστούς με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια ορισμένων κομματικών κύκλων να δώσουν μία ευνοϊκή εικόνα του εαυτού τους, την οποία θα μπορούσαν να δεχθούν οι οπαδοί με ικανοποίηση, να πέφτει στο κενό και αποβαίνει μάταια. 

Επενδύουν ακόμα και σήμερα  παραπλανητικά στο σκιάχτρο του κομμουνισμού ή  του εθνικού διχασμού  και πολλές φορές κάνουν επίκληση του εξωτερικού εχθρού. Η μεταμφίεση πλέον είναι άχρηστη στη κοινωνία του facebook και των blogs. Αυτό που δεν λέει να καταλάβει η ΝΔ είναι ότι, ο Έλληνας είναι πλέον πληροφορημένος. Ο Αντώνης Σαμαράς το έχει καταλάβει αλλά δυστυχώς δεν πείθει γιατί ο μηχανισμός δεν θέλει να αλλάξει για να μεταφέρει το σωστό μήνυμα στη βάση, οπότε εξακολουθεί να εφαρμόζει τη ίδια μεταμφίεση.

Δανείζομαι αυτό που είπε η Μόλλη σε παλαιότερο άρθρο της. «Δεν είναι δυνατό να μάθουν να κάνουν μορφασμούς οι γερο-πίθηκοι, λέει μία παροιμία. Όλοι  όσοι συμμετέχουν στο πολιτικό αγώνα από τη ΝΔ, είναι «σαν τους γεροπίθηκους»  και είναι δυνατόν να συγκριθούν με τους αρχαίους οιωνοσκόπους, που ήταν αδύνατον να κοιτάξουν ο ένας τον άλλον χωρίς να γελάσουν γιατί γνώριζαν τα ψεύδη τους.»

Ιδιαίτερα σήμερα ο φανερός πολιτικός αγώνας είναι περιορισμένος. Θα πρέπει να δει η ΝΔ την απαραίτητη συναίνεση  για τον  αγώνα μέσα από το καθεστώς παρά να διοχετεύει απειλές  για τη πολιτική νομιμότητα και να υπονοεί  αγώνα για το καθεστώς.

 Φθάνει πια αρκετά δίχασαν τους Έλληνες!!!

Ιωσήφ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.