Επισκεψη Ρώσων - Τούρκων και αποτελέσματα

Τα τελευταία χρόνια στο νησί της Λήμνου έχουμε επισκέψεις Ρώσων και Τούρκων οι οποίοι έχουν ιστορικούς δεσμούς με το νησί μας . Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή οι συγκυρίες τους αναγκάζουν να τις αναζητήσουν και να προσπαθήσουν ο καθένας από αυτούς για δικούς του λόγους να τους προβάλει(ΚΟΖΑΚΟΙ- ΑΛΕΒΗΤΕΣ). Από την τελευταία επίσκεψη των Ρώσων και Τούρκων στο νησί μας διαπίστωσα ότι οι τοπικοί φορείς ήταν απόντες. Η Οργάνωση περιορίστηκε σε καθαρά τελετουργικές διαδικασίες μόνον για το θεαθήναι.

Όλα τα χρόνια μάλλον έτσι θα γινόταν διότι δεν έχει γίνει κάτι για το νησί ενδιαφέρον που να το προβάλλει και να δημιουργεί εικόνα ανάπτυξης , εκτός και εάν δεν το γνωρίζω.
Ήρθαν και δεν είδα κάτι ενδιαφέρον σε αναπτυξιακή κατεύθυνση , πλην την ανταλλαγή δώρων και υποσχέσεων ότι σύντομα θα ξανασυναντηθούμε.
Είναι κρίμα τόσα χρόνια να προσπαθούν κάποιοι να αναβιώσουν το παρελθόν τους με το νησί και εμείς ως Λημνιοι να μένουμε αμέτοχοι και ανίκανοι να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες .Κάποιοι τόσα χρόνια ή δεν το έκαναν από αδυναμία ή από αγνοία. Σίγουρα όμως οι σημερινές καταστάσεις όπως διαδραματίζονται στο νησί δεν είναι οι καλύτερες και οι καιροί δεν περιμένουν.
Όλοι οι εκλεγμένοι θα πρέπει να καθίσουν να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και να οργανώσουν την τοπική κοινωνία με πρωτοβουλίες τέτοιες που θα ανοίγουν δρόμους και προοπτικές ανάπτυξης και όχι μόνο τελετές και εορτές. Η ανάπτυξη έχει συγκεκριμένες δράσεις και τρόπους ενεργείας . Την ανάπτυξη στο νησί μας θα την κάνουμε εμείς και κανένας από την Αθήνα. Εκτός και εάν δεν έχουν αντιληφτεί τι γίνεται στην Ελλάδα.
Οι δυο ομάδες Ρώσοι και τούρκοι που επισκέπτονται το νησί είναι καλά διαβασμένοι και ξέρουν τι θέλουν, εμείς ξέρουμε? Και εδώ όπως πάντα υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες οι οποίοι προσπαθούν μεμονωμένα να οργανώσουν κάτι, αλλά στο τέλος τρώνε πόρτα, και έχουν ξοδέψει και χρήματα. Κάποιοι δε νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα και τα θεωρούν όλα δεδομένα .Έτσι είναι οΛημνιος και ο Έλληνας. Ότι γίνει από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι καλά οργωμένο με συγκεκριμένες στοχεύσεις και από ανθρώπους που έχουν όραμα θέληση και δυνατότητες συνεργασίας , μόνον έτσι θα ύπαρξη επιτυχία.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.