Ελλάδα τέλος;

Το 2011 είναι μια χρονιά σταθμός για όλη τη Μεσόγειο αλλά ιδιαίτερα για την Ελλάδα και τη Τουρκία. Η τελευταία για πρώτη φορά μετά τη πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επιδεικνύει τόσο μεγάλη επεκτατική διάθεση προς τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Προσπαθεί έντεχνα να αποδυναμώσει τον ρόλο των στρατιωτικών  να προσδώσει στη χώρα μία νέο-οθωμανικό εικόνα, και να καθιερωθεί ως περιφερειακή δύναμη με την ‘’διπλωματία των κανονιοφόρων’’. Στη προσπάθειά της να επανορθώσει την εικόνα του ΄Μάλτα γιοκ’ έχει εξαπολύσει μία μεγάλη επιχείρηση ψυχολογικής επιρροής των γειτόνων της για την ικανότητα του Τουρκικού στόλου. Το αποτέλεσμα είναι ότι εμείς οι αγέρωχοι ναυτικοί που έχουμε γίνει πολυθρονάτοι  καφενόβιοι σχολιαστές σε λίγο θα γίνουμε ραγιάδες και πληρώματα του.


Τι κάνουμε εμείς είναι γνωστό. Τουλάχιστον σε αυτούς που ασχολούνται, γιατί τα ΜΜΕ αποπροσανατολίζουν κάθε προσπάθεια ενημέρωσης σε αυτό το θέμα. Προσπαθούμε με τη συσσωρευμένη εμπειρία κακής γειτονίας να αντιμετωπίσουμε τη κατάσταση. Μέχρι εδώ καλά αλλά οι ενέργειές μας είναι παρωχημένες όλο λόγια, ψευτοτσαμπουκάδες και ουσία μηδέν.  

‘’Κατεβάσαμε τα σώβρακα’’ κατά το κοινώς λεγόμενο, για κάποιες εκατοντάδες τουρίστες στο Βόρειο Αιγαίο που στην ουσία χρηματοδοτούν λίγες οικογένειες με συγκεκριμένα συμφέροντα. Τα ΜΜΕ στο κόλπο ‘groso’,με  τουρκικά σήριαλ και κλισέ δημοσιογράφων στη Τουρκική γλώσσα.  Η αποτυχημένη τοπική αυτοδιοίκηση, η χθεσινή νομαρχία   παρακολουθεί και   ενισχύει με τις συμπεριφορές της,  συγκεκριμένα συμφέροντα χωρίς ενόραση και εθνική σκέψη. Αν αυτό δεν είναι παρτίδα τάβλι με το διάβολο τότε τι είναι;

Όταν θα δούμε   ξανά, απειλητικά συνθήματα γραμμένα στους τοίχους δήθεν από παιδιά, μειονότητα στη Λήμνο και στη Λέσβο, τζαμιά να ξεφυτρώνουν στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας και καλής γειτονίας, τότε θα είναι αργά. Τι θα γίνει αν η Τουρκία κατηγορήσει ξαφνικά την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ειρηνική συμβίωση στα νησιά υποστηρίζοντας ότι αδυνατεί να σταματήσει λαθρέμπορους όπλων, ναρκωτικών και λαθρομεταναστών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο;  Όταν θα τοποθετηθούν βόμβες στη Σμύρνη στη Ίμβρο στα πλοιάρια που μεταφέρουν τουρίστες στην Ελλάδα, ποιός θα κατηγορηθεί;(Σχέδιο Βαικόζ)

Ξεχάσαμε εμείς οι έλληνες του Βορείου Αιγαίου αυτά που μας θύμισε κάποτε ο Πάγκαλος, δηλαδή ότι υπάρχει σχέδιο χειρισμού του τοπικού πληθυσμού της Μυτιλήνης για να στραφεί υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας. Αυτό περιλαμβάνει και το σχέδιο ‘Γάντι ‘. Το ξεχάσαμε;
Δεν είναι σωστό να καταλογίζουμε και να αφορίζουμε ανθρώπους ως προδότες. Δεν είναι αυτό σωστό. Είναι Έλληνες και περηφανεύονται γι’αυτό. Δυστυχώς όμως είναι αφελείς. Δεν μπορούν να καταλάβουν. Αναφέρομαι σε αυτούς που σχεδιάζουν ενθαρρυνόμενοι  και  ενθαρρύνουν αυτές τις πρωτοβουλίες στο βωμό του χρήματος.

Αν οι Λημνιοί ήξεραν ότι ο τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος και τουρίστες επισκέφθηκαν πριν από 2 μήνες το νησί τους, φωτογραφήθηκαν στο συμμαχικό νεκροταφείο μπροστά στο μνημείο των Τούρκων αιχμαλώτων που είναι θαμμένοι εκεί, ζητώντας δημόσια στην Αγγλική κυβέρνηση (κατά το δίκαιο) να χαρακτηρισθεί ως τουρκικό έδαφος τι θα έλεγαν; Θα ήταν τόσο ενθουσιασμένοι από την αύξηση των τουριστών; Τι έγινε με τον εορτασμό του Ανκσαζ; Μήπως ήρθαν φέτος και Τούρκοι; Φυσικά και ήρθαν για πρώτη φορά και πέρασε απαρατήρητο.

Εμείς έχουμε τόσους νεκρούς απέναντι. Τι πρωτοβουλίες πήραμε αγαπητοί ελληνες να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και να δημιουργήσουμε στρατιωτικά νεκροταφεία εκεί; Για να το κάνεις όμως αυτό πρέπει να έχεις πολιτισμό και ιστορική μνήμη. Εμείς προφανώς δεν έχουμε. Ο πολιτισμός μας παρακμάζει. Απελπισία παντού.

 Η σχέση μεγίστου οφέλους έχει ενεργοποιηθεί από την Άγκυρα. Εμείς παρακολουθούμε με τις μέθοδους του Κολοκοτρώνη στη μάχη εναντίον του Δράμαλη και τις φιλοσοφίες διεθνολόγων που αγωνιούν για τη πρωτοκαθεδρία στα δημόσια fora και τους τίτλους τους.

Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο Έλληνες. Δεν πρέπει να τους λέμε προδότες. Υπάρχουν αφελείς, ευκολόπιστοι και αγνώμονες στους νεκρούς ήρωες τους, Έλληνες.  Μληπως όμως ο πολιτισμός μας παρήκμασε;
Ελλάδα τέλος;…………………………

Βενιαμιν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.