Η γυναίκα θέλει χρόνο

Δεν είναι λίγες οι φορές που μία γυναίκα  έχει ζητήσει χρόνο από το σύντροφό της  για να πάρει την απόφασή της σε ένα δύσκολο θέμα, ιδιαίτερα για αποφάσεις της που αφορούν σε ανθρώπινες  σχέσεις.

Τόσα χρόνια υπήρχε η άποψη ότι οι άνδρες και οι γυναίκες σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, σε φυσιολογικές συνθήκες  αλλά οι γυναίκες είναι αυτές που έχουν άγχος, που πιέζονται κ.ο.κ., ενώ οι άντρες ήταν οι αδιάφοροι. Τι γίνεται όμως όταν οι συνθήκες αλλάζουν; Ποιος θα περίμενε ότι οι άντρες λειτουργούν καλύτερα υπό το καθεστώς πίεσης ενώ οι γυναίκες με την ηρεμία;

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Social Cognitive and Affective Neuroscience οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν η πίεση μεγαλώνει, ο άντρας είναι πιο...αποδοτικός, ενώ οι γυναίκες θέλουν τον χρόνο τους για να πάρουν μια απόφαση. Τα βασικό συμπέρασμα της μελέτης είναι πως τα δύο φύλα, έχουν διαφορετικούς τρόπους ενεργοποίησης του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος εθελοντές, στους οποίους δόθηκε η αποστολή να φουσκώσουν ένα ειδικό μπαλόνι, συνδεδεμένο με υπολογιστή, όσο περισσότερο μπορούν, δίχως αυτό να σκάσει. Όταν τους ασκήθηκε πίεση, οι άντρες αύξησαν τις επιδόσεις τους, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια και απέδειξαν ότι λειτουργούν καλύτερα όταν πρέπει να πάρουν βιαστικές αποφάσεις.

Στη συνέχεια της έρευνας, στους εθελοντές ασκήθηκε μεγάλη πίεση, με αφορμή ένα παιχνίδι μεγάλου ρίσκου, με σκοπό να ενεργοποιούνται συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, όταν υπάρχει ανταμοιβή. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άντρες πήραν εκείνες τις αποφάσεις, γρήγορα και με ρίσκο. Τελικά κέρδισαν, σε αντίθεση με τις γυναίκες που παρουσίασαν μειωμένη εγκεφαλική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου.

Αυτό οφείλεται κατά τη γνώμη μου στην προσπάθεια των γυναικών να εκλογικεύσουν κάθε λέξη, κάθε φαινόμενο το κάθε τι. Αυτό φυσικά απαιτεί χρόνο.

Γι’ αυτό λοιπόν αν η γυναίκα ζητά χρόνο να τον δίνετε. Αν ζητάει χώρο τότε να ανησυχείτε!!!!

Λίλιαν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.