Ο Δήμαρχος και τα αγκάθια της Μύρινας.


Παρ¨ ότι έχω γράψει αρκετά για τον Δήμο Λήμνου κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να απάντηση . Δεν περιμένω καμία απάντηση διότι και η υπάρχουσα ντόπια εξουσία έχει πείρα παχύδερμου. Είναι αρκετά χρόνια στο γκουβέρνο και νομίζει ότι όλα είναι όπως τα ήξερε , δεν έχουν καταλάβει ότι όλα αλλάζουν με ταχύτητα.

Θα ήθελα σήμερα να θίξω δυο σοβαρά θέματα για τα οποία ο δήμαρχος και η ομάδα του δείχνουν τελεία αδιαφορία αν και φέρουν τεράστιες ευθύνες.

1. Πολεοδομικό Μύρινας.
Μια αμαρτία η οποία οδηγεί το νησί μας σε μαρασμό λόγο της αδιαφορίας ή της ανικανότητας των Δημάρχων, να αντιληφτούν την σοβαρότητα του θέματος. Μέχρι σήμερα ο δήμος συζητά ,διαπραγματεύεται , αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει και όπως μαθαίνω το θέμα βαλτώνει. Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μας πει τι θα γίνει? Κανένας δεν ευθύνεται γι αυτή την κατάσταση? Που είναι το πρόγραμμα το οποίο έβγαλε προεκλογικά ο Δήμαρχος το έχασε ή δεν το θυμάται?

2. Βιολογικός καθαρισμός ΜΥΡΙΝΑΣ.
Τελικά η Λήμνος θα έμενε να μην έχει λάμογια εάν είναι δυνατόν. Θα θέσω τα παρακάτω ερωτήματα, αν και πιστεύω ότι κάποιοι θα θέλουν να απαντήσουν αλλά δεν θα το κάνουν.
α. Ποιος συνέταξε τις μελέτες Δήμαρχε και ποιοι ήταν επιβλέποντες?
β. Πόσος ήταν ο προϋπολογισμός και γιατί δεν τελείωσε το έργο?
γ. Ποιες υπερβάσεις έγιναν και γιατί?
δ. Εγκρίθηκαν οι υπερβάσεις και πότε, διότι εάν δεν εγκρίθηκαν πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας, τον όποιο έπρεπε να καλέσεις τους πρώτους μήνες της αναλήψεως του Δήμου.
ε. Το έργο θα ξεκινήσει και πότε , διότι οι υπάρχουσες κατασκευές απαξιώνονται και στο τέλος το έργο θα γίνει σαν το λιμάνι ημιτελές προς δόξα της ανικανότητας των εκλεγμένων.

Η Δημοτική αρχή δεν έχει τα περιθώρια να μας πει ότι θέλει χρόνο για ενημέρωση διότι αυτό θα ήταν ψέμα ,όταν στην ομάδα ανήκουν δυο δήμαρχοι που είναι παρά πολλά χρόνια στην εξουσία ,μια τέως Δήμαρχος , και ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι πολλά χρόνια συνεργάτης όλων των Δημαρχών με τις μελέτες που έχει κάνει. Ο ίδιος σε συνέντευξη του προεκλογικά είπε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων του νησιού λόγο της παραπάνω εμπλοκής του. Εκτός και εάν σήμερα αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα. Η Λήμνος όμως με τις υπάρχουσες συγκύριες δεν μπορεί να περιμένει πότε θα αναληφθούν οι διοικούντες ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να χρονίζουν. Αλήθεια με τα καράβια για την νέα σεζόν πως σκοπεύει ο δήμος και η ομάδα του να το αντιμετωπίσει ?

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.