Η Δημοκρατία στη σημερινή Ελλάδα

Σήμερα η δημοκρατία στην χώρα μας έχει ποδοπατηθεί. Την έχουν κάνει στα μέτρα τους για να μπορέσουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τους όλοι μέσα στο κοινοβούλιο εις βάρος του ελληνικού λαού. Το πολιτικό μας σύστημα είναι τόσο διεφθαρμένο που ότι είναι ενάντιο του είναι εχθρικό. Το σύνταγμα έχει καταρρακωθεί και το υπάρχον καθεστώς αδίστακτα καθημερινά το διακορεύει. Η έννοια της δημοκρατίας έχει γίνει υποκειμενική και ο καθένας την ερμηνεύει κατά το δοκούν.


Ο υπουργός Σηφουνακης στην πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί θέλοντας να προστατέψει την δημοκρατία όπως εκείνος την εννοεί σε έναν λόγο ενός ιερέα χρησιμοποίησε την εξουσία του για να τον κάνει κακό αντί ψύχραιμα να τον ακούσει και να απάντηση εάν εκείνος έκρινε σε κάποιον άλλον χρόνο και σίγουρα όχι με τον τρόπο που αντέδρασε. Επειδή όμως η δημοκρατία μας έχει ποδοπατηθεί και οι κυβερνώντες αντιδρούν σαν καθεστώς χιτλερικό, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσον για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπηρετήσαν και υπηρετούν το σύστημα χρησιμοποιώντας την φαιά προπαγάνδα. Επιλεγμένοι δημοσιογράφοι μας πλασάρουν αυτά που υπηρετούν το συμφέρον του καθεστώτος και όχι του λαού. Το καθεστώς έχει παχυδερμική αντίληψη των διαμαρτυριών του κόσμου και δεν το ενδιαφέρει τι θα ακούσει. Τι έκανε όμως τον υπουργό και τα ντόπια τσιράκια του να τρελαθούν? Μα είναι απλό ο Σηφουνακης το μονό νησί που ερχόταν και δεν είχε αντιδράσεις ήταν η Λήμνος. Διότι στο νησί μας ο ραγιαδισμός καλά κρατεί. Και ξαφνικά βρέθηκε ένας παπάς να του χαλάσει την σούπα και τα ντόπια τσιράκια του να εκτεθούν που δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τον παπά.

Η βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η ισότητα και η εφαρμογή του νομού σε όλους ,αλλά στην χωρά μας σήμερα η ισότητα είναι θέμα υποκειμενικό. Για τον λόγο αυτό δεν έχει το δικαίωμα κανένας Σηφουνακης και οι όμοιοι του να με προστατεύουν. Με προστάτευαν 37 χρόνια για να αποδειχτούν ψεύτες ,κλεφτές ,και απατεώνες ολκής. Δεν θέλω την προστασία τους διότι είναι υποκριτές ,αδίστακτοι και επιζήμιοι για την χωρά και για το νησί μας. Όσοι συνταυτίζονται με αυτούς είναι όμοιοι τους.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας που θα έπρεπε προ πολλού να έχει παραιτηθεί για να προστατέψει την δημοκρατία παραμένει στην θέση του σαν να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του, θεώρει ότι με τις ενέργειες του κάνει το καθήκον του, αλλά η ιστορία θα τον γράψει με τα μελανότερα γράμματα ως ένας από αυτούς ,αν και η ηλικία του τον δίνει το δικαίωμα να ενεργεί έτσι.

Πιστεύω ότι καθένας μας πλέον πρέπει να κάνει το καθήκον του ως πολίτης να αντισταθεί με όποιον τρόπο μπορεί σε αυτούς που διέλυσαν την χώρα , που κατέκλεψαν τον τόπο και να είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε το παρόν σε κάθε κάλεσμα. Οι πρακτικές που ακολουθούν είναι ολοκληρωτικού τύπου και εις το όνομα της δημοκρατίας έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα. Σήμερα στην χώρα μας δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά μια οικονομική ισοπεδωτική δικτατορία που όμοια της η Ελληνική ιστορία δεν έχει να μας δείξει.

ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.