Η ερωτευμένη Λίλιαν

Αγαπημένη μου Μόλλη

Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι τα κείμενα μου είναι τα διαφορετικά  στο ύφος του φιλόξενου blog σου αφού  αναφέρομαι σε θέματα εκτός οικονομικής κρίσης και πολιτικής. Γράφω για τη καθημερινότητα, την ομορφιά και τον έρωτα. Μιλάω για τους ανθρώπους το νησί και δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθώ να ταξιδέψω  σε μία άλλη διάσταση με σκοπό να δώσω ένα κύμα αισιοδοξίας σε αυτούς  που έχουν την καλοσύνη και διαβάζουν τις σκέψεις  μου.

Ναι, η κρίση μας έχει επηρεάσει. Ναι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα όχι μόνο για εμένα αλλά για όλους. Σκέπτομαι όμως γιατί να μην ψάξω να βρω κάτι που θα μου δώσει χαρά; Κάτι που θα με κάνει να αισθανθώ όμορφα; Γιαυτό σήμερα  θα ήθελα  να αναφερθώ σε κάτι πολύ όμορφο και να γράψω κάποιες απλές σκέψεις για τον έρωτα.

Σπουδές, μεταπτυχιακά και τα σχετικά, άνετα φτάνεις είκοσι εφτά, άντε να ερωτευθείς που χρόνος.   Όταν μπουν τα  « άντα » στο κοντέρ, το βιολογικό σου ρολόι χτυπάει τόσο δυνατά που όχι μόνο δεν ακούς  τι λες, αλλά και τι σκέπτεσαι!!!!! 

Πολλές φορές φέρνω  στο μυαλό μου το ερώτημα: «Τώρα έχω ερωτευτεί;». Δεν είναι απλό. Αυτό που σε κάποιον φαίνεται ως αγάπη σε κάποιον άλλο φαίνεται ως έλξη. Κάποιες ερωτεύονται κεραυνοβόλα με κάθε ωραίο άνδρα  που γνωρίζουν, ενώ κάποιες άλλες δυσκολεύονται να φέρουν στη μνήμη τους μία περίπτωση που να ένιωσαν ερωτευμένες. Τι είναι όμως έρωτας; Πότε αρχίζει και πότε τελειώνει.

Κάποια είπε ότι Ερωτευμένη είναι  αυτή που νιώθει μεγάλη κάψα για το αντικείμενο του πόθου της. Όταν καψουρευόμαστε νιώθουμε «πεταλουδίτσες» στο στομάχι και, αν αυτές πετάνε με το παραπάνω, τότε το στομάχι μας φλέγεται, καίγεται. Απ' αυτή την αίσθηση του καψίματος προήλθε και η αργκώ λέξη «καψουρα», το βασικό συναίσθημα της ερωτευμένης. Είναι όμως αυτό έρωτας;

Ένα από τα αισθήματα που πολλοί συγχέουν με τον έρωτα είναι το πάθος. Ένα πολύ δυνατό, έντονο αίσθημα φυσικής έλξης για ένα άλλο πρόσωπο. Το πάθος έχει κυρίως σεξουαλικό χαρακτήρα. Η έλξη είναι επιφανειακή, βασισμένη σε στιγμιαία. Συχνά, έχουμε πάθος για άτομα τα οποία δεν γνωρίζουμε τόσο καλά, άτομα που ακόμα έχουμε τη δυνατότητα να τα φαντασιωνόμαστε. Οι άνθρωποι συχνά συγχέουν τις λέξεις πάθος και έρωτας. Είναι χαρακτηριστική η έκφραση «ερωτεύτηκε από την πρώτη μάτια». Στην πραγματικότητα το αίσθημα αυτό είναι πάθος και όχι έρωτας. Το πάθος αναφέρεται στη φυσική έλξη και αφορά μόνο αυτή. Για ένα άτομο που το γνωρίζουμε ελάχιστα νιώθουμε μόνο φυσική έλξη. Ο έρωτας είναι κάτι πολύ περισσότερο και αναπτύσσεται στο πλαίσιο μίας σχέσης.

Ο έρωτας βασίζεται στην έγνοια για το άλλο άτομο, τη φιλία, την αφοσίωση και την ειλικρίνεια. Όταν ερωτεύεσαι είναι νιώθεις ένα άτομο σαν κομμάτι του εαυτού σου και μία διαρκή έλξη γι΄αυτό. Ο έρωτας είναι ένα κοινό αίσθημα που μοιράζονται δύο άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ευτυχία του άλλου. Ο έρωτας δεν γνωρίζει ζήλια, έχθρα ή πειραματισμούς. Ο έρωτας είναι ένα θετικό αίσθημα. Αν οδηγείται από απιστία, ζήλια, ανασφάλεια ή κακία τότε δεν πρόκειται για έρωτα αλλά για ένα κακό του αντίγραφο.

Έρωτας είναι να παραδίδεις την καρδιά σου σε ένα άλλο άτομο και να νιώθεις την ασφάλεια ότι θα την μεταχειριστεί καλύτερα από ότι εσύ. Οτιδήποτε λιγότερο δεν είναι έρωτας αλλά έλξη, πάθος, βαθιά φιλία.

Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ότι έχεις ερωτευτεί, υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις που μπορεί να σημαίνουν την αρχή ενός έρωτα. Σου αρκεί να ξέρεις ότι για πολλούς ο έρωτας είναι το πιο όμορφο και αγνό πράγμα στον κόσμο. Δεν τον περιγράφεις, τον ζεις.

Είμαι μία ερωτευμένη. Δεν φαίνεται;

Λίλιαν

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο έρωτας και η αγάπη είναι αυτά που ομορφαίνουν την ζωή κάθε ισορροπημένου ανθρώπου . Είναι από αυτά που συμβάλουν στην μακροζωία και δίνουν στον άνθρωπο που τα ζει ευεξία και αυτοπεποίθηση. Χαρά στους ανθρώπους που μπορούν να απολαμβάνουν αυτές τις χαρές της ζωής μέσα σε αυτή την μιζέρια που ζούμε, να ονειρεύονται, να γελούν ,διότι στο τέλος αυτής της απίστευτης κατάστασης που ζούμε οι μισοί έλληνες θα έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Ας ζήσουμε λοιπόν όσο μπορούμε , και να είσαι σίγουρη ότι τα άρθρα σου χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα . Αλλοίμονο εάν όλοι γράφαμε μόνον για πολιτικοί και εάν όλοι ασχολούμεθα μόνον με τα καθημερινά πολιτικά και οικονομικά θέματα . Τότε η ζωή μας δεν θα είχε κανένα νόημα.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.