Λήμνος ώρα μηδέν;


Το νησί μας είναι λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης σε μόνιμο μαρασμό. Είναι κρίμα γιατί σε μερικά χρόνια την έλλειψη γνώσεων και σοβαρότητας θα την βρούμε μπροστά μας  και τότε θα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες για την τωρινή ανύπαρκτη παρουσία μας σε αυτοδιοικητικό και πολιτικό τομέα.  

Αυτή η κυβέρνηση τελειώνει σε λίγο διάστημα  και θα αποτελεί πικρό παρελθόν (όπως εκείνη του Καραμανλή),  γιαυτό η τοπική εξουσία απαιτείται  να κάνει  επιλογές που θα είναι αποδεκτές και αξιοκρατικές και θα αντέχουν στο χρόνο, για να μη βρεθούμε μπροστά σε εφιαλτικές και προβληματικές ιστορικές περιόδους που έφεραν τον τόπο μας πάλι ενώπιον τραγικών εξελίξεων. Λήμνος ώρα μηδέν;  Ναι λοιπόν ώρα για να γίνει κάτι από εμάς!!


Υπάρχει δημοτική και δημόσια γη που είναι ακαλλιέργητη, δηλαδή εκτάσεις που μπορούν να διατεθούν στους αγρότες του νησιού μας  με συμβάσεις διάρκειας από 5 έως και 25 ετών, αναλόγως του είδους της γεωργικής ή κτηνοτροφικής παραγωγής που θα επιλεγεί, με συμβολικό ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 5 ευρώ το στρέμμα και με προτεραιότητα στους νέους αγρότες κάτω των 30 ετών. 

Εμείς εδώ στη Λήμνο νοικιάζουμε μεγάλες εκτάσεις δημόσιας γης σε κτηνοτρόφους και όχι σε νέους αγρότες με αποτέλεσμα να μην αυξάνονται οι θέσεις εργασίας, να μην μένουν οι νέοι μας στο νησί και να μην εκμεταλλευόμαστε το μεγάλο προτέρημα του νησιού  που είναι το εύφορο έδαφός μας.

Κύριοι βουλευτές του νομού, μήπως πρέπει επιτέλους να κάνετε κάτι για τα νέα μας παιδιά που αναγκάζονται και φεύγουν; Θα δούμε επιτέλους κάποια  ενέργεια με πρωτοβουλία  της περιφέρειας ή του δήμου Λήμνου;

Μόλλη Μαχαίρα

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζητάτε πολλά κ. Μαχαίρα απο τους βουλευτές του νομού μας. Δεν έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν ούτε με αναδασμούς, ούτε με εκχωρίσεις έναντι μισθώματος στους ταλάιπωρους ακρίτες μας γης, έτσι ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να μη ριμάξει. Τώρα ασχολούνται με άλλες ¨σοβαρές δουλειές¨. Την εκχώριση της Εθνικής μας κυριαρχίας. Άλλωστε και η ολιγορία τους στο πρόβλημα που αναφέρετε, στα πλαίσια αυτής της τακτικής τους συγκαταλέγεται και είναι μια απο τις πάμπολλες μειοδωτικές πράξεις τους. Απο τα παραπάνω κατηγορώ μου, εξαιρείται ο αγαπητός Σπύρος, λόγω το ότι δεν ενέχεται ο ίδιος προσωπικά και θελω να ελπίζω ότι θα διαφοροποιηθεί έντονα το επόμενο διάστημα, όπως ο σύντροφός του Πάνος Καμμένος!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.