Εκλογές Ιατρικού συλλόγου

Αγαπητοί συνάδελφοι

Την επόμενη εβδομάδα καλούμαστε να εκλέξουμε ξανά τους εκπροσώπους μας για τον Ιατρικό σύλλογο Λήμνου. Αυτή  η διαδικασία  γίνεται  σε μια κρίσιμη περίοδο για το ιατρικό λειτούργημα, όταν η υγεία  ξεπουλιέται, το επάγγελμά μας εξευτελίζεται και το κόστος της υγείας μετακυλύεται στην τσέπη του ασφαλισμένου και μελλοντικά στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, όταν νοσοκομεία καταργούνται, κόβονται εφημερίες, αποκλείονται οι νέοι συνάδελφοι από την ειδίκευση και την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. 


Σήμερα   στο όνομα του Μνημονίου και της Τρόικας, καθώς και τις δραματικές ανατροπές που συντελούνται στον χώρο της Υγείας, αυτή την ύστατη ώρα πρέπει να εκλέξουμε τους πλέον κατάλληλους. Πρέπει να αρχίσουμε άμεσα να περνάμε από την απαισιοδοξία της ανάλυσης και των διαπιστώσεων στην αισιοδοξία της συλλογικής δράσης, από την δίκαιη αγανάκτηση στον αγώνα για  ανάκτηση του μέλλοντός μας που υποθηκεύσανε στο όνομα ενός τοκογλυφικού χρέους. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου μετά την αμφισβήτηση της προηγούμενης προεδρίας και ακύρωση των αποτελεσμάτων των προσφάτων εκλογών δεν υπάρχει εδώ και καιρό. Τρώγονται μεταξύ τους. Και όλα αυτά γιατί??? ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ για έναν τίτλο.  Φαίνεται πως δεν έχει γίνει αντιληπτό  από ορισμένες νοοτροπίες ιατρών το γεγονός  πως έχουν ήδη ξεπεραστεί από τα γεγονότα.    

Δεν παίρνω το μέρος κανενός αλλά το θεωρώ προκλητικό, ανέντιμο και γελοίο να βλέπω τον Αντίνοο και τους άλλους μνηστήρες του ΙΣ να θυσιάζουν αξίες, ηθική, εντιμότητα, ιστορία και φιλία, όταν τα πάντα γύρω μας καταρρέουν . Έλεος πια.
 
Εμείς κοιτάμε προς τα συλλογικά μας όργανα ελπίζοντας ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για το καλό μας. Αντί αυτού βλέπω μια βάση που βράζει και αρχίζει να κινητοποιείται από μόνη της και ανεξάρτητα από εσάς για να κάνει όλα που ο ΙΣ έπρεπε να κάνει. Βλέπω την επιθυμία κάποιων για εξουσία να ΣΥΜΒΑΛΛEI ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΛΑΔΟ αν εκλεγούν.  

Ας μην ξεχνάμε τους κανόνες της Ιατρικής δεοντολογίας και της συναδελφικής αλληλεγγύης. Ψηφίστε κατά συνείδηση και επιλέξτε αυτούς που είναι ικανοί να σας εκπροσωπήσουν σωστά και όχι αυτούς που επιθυμούν εξουσία παριστάνοντας τους αντιεξουσιαστές και τους πολυμορφικούς κατακριτές της εξουσίας. Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν είναι καιρός για συντεχνιακές διεκδικήσεις ούτε για μεμψιμοιρίες και ηττοπάθεια.

Όλοι πρέπει να στοιχηθούμε πέρα από ιδεολογικές αγκυλώσεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες στην πρόταξη του αιτήματος για μια κοινωνία όπου ο πλούτος δεν θα είναι προνόμιο των ολίγων, μια κοινωνία πραγματικής ισότητας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης αν θέλουμε να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή.

Επιλέξτε τους συναδέλφους με βάση τη ποιότητα χαρακτήρα, πείρα, ήθος και αγωνιστικότητα. 

Μόλλη Μαχαίρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.