Φορολογία στα πηγάδια. Το είδαμε και αυτό

Κάτι ήξερε ο Νομπελίστας μας Γιώργος Σεφέρης  όταν έγραφε «Δεν έχουμε ποτάμια, δεν έχουμε πηγάδια, δεν έχουμε πηγές. Μονάχα λίγες στέρνες, άδειες κι αυτές. Που ηχούν και που τις προσκυνούμε». 

Και εμείς που έχουμε πηγάδια, γιατί μας ευλόγησε η φύση, πρέπει να τα δηλώσουμε και να φορολογηθούμε για αυτά. Ποιος το σκέφτηκε αυτό; Μα ποιος άλλος; Ο μέγας  Πρωθυπουργός μας και η παρέα του.

Έμελλε να το δούμε και αυτό σ’ αυτή τη χώρα που βυθίζεται στο χάος και περιμένει να σωθεί από τα πρόστιμα που θα πέσουν εάν οι χωρικοί δε δηλώσουν το πηγάδι που έχουν στην αυλή τους.Βεβαίως, το ίδιο συμβαίνει και με τις γεωτρήσεις, οι οποίες αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα, διότι ο καθένας ανοίγει μια τρύπα παράνομα και εκμεταλλεύεται το νερό, το οποίο πουλά πανάκριβα, κερδοσκοπώντας από ένα κοινό αγαθό.

Κατά τα άλλα, όλοι πρέπει να δηλώσουμε τα πηγάδια μας και τις γεωτρήσεις μας, όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία εκδόθηκε στις 16 Ιουνίου 2011, οπότε η προθεσμία τρέχει για τα πηγάδια, δεδομένου ότι έχει διάρκεια έξι μηνών, και λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2011, ενώ για τις γεωτρήσεις υπάρχει χρονικό περιθώριο έως τον Ιούνιο του 2012.

Φυσικά, δίνεται και παράταση δύο χρόνων, αλλά θα εκδίδεται άδεια χρήσης, αλλά μετά την επιβολή προστίμου, τουλάχιστον 1.000 ευρώ.

Σε λίγο, θα μας φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε!

Μόλλη
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.